Agfa lanserar nytt på Drupa

PUBLICERAD: 1 juni 2016
UPPDATERAD: 1 juni

Arkana_vrijgesteld_transparent_

En ny generation av lösningar för värmetryckplåtar visas i Agfa Graphics monter – i hall 8 – på Drupa. Energy Elite Eco är företagets senaste värmetryckplåt för långa serier som kombinerar ökad prestanda med fördelar när det kommer till ekologi, ekonomi och bekvämlighet. Arkanas smarta teknik ska kraftigt minska användningen av kemikalier och andra tillgångar.

Agfa Graphic ska på Drupa betona sitt engagemang för hållbar innovation som fokuserar på ekologi, ekonomi, och extra bekvämlighet (extra convenience på engelska). De myntade i och med dessa ledord Eco³ som syftar till att utveckla renare och mer kostnadseffektiva lösningar som är enklare att använda och underhålla, både för kemifria och för konventionella plåtsystem.

– Energi Elite Eco-tekniken möjliggör bredare spelrum i både arkmatat, heatset-, och UV-förpacknings-tryck, vilket ger utmärkt litografisk prestanda, snabba omstarter, låga dämpningsnivåer, snabb roll-up, och en stabil bläckvattenbalans, förklarar Eddy De Dobbeleer, marknadschef, Thermal Plate Systems.

Den nya processorn, Arkana, har en liten utvecklingstank som drastiskt minskar hur många gånger du behöver fylla på, och minskar användningen av kemikalier. Förutom att distribuera Agfa Graphics gummikaskadsystem, kräver Arkana inte längre vatten för plåtsköljning. I stället har gummikaskadsystemet en dubbel funktion, som rengör plåten och skyddar den med ett ytskikt.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Xeikon omorganiserar för att framtidssäkra

Xeikon ska omorganisera sin verksamhet "för att anpassa sig till den nuvarande verkligheten", med en post-Covid förändring i konsumentbeteende och en resulterande nedgång i försäljning, kombinerat med högre löner och stigande energipriser, som har "satt företagets framtid i riskzonen". Det skriver tidningen Digital Labels & Packaging.
Xeikonx

"Oväntat kraftig" marknadsnedgång på pappersprodukter

Exportnedgången på massa- och pappersmarknaden är nu ett faktum, skriver Skogsindustrierna i sin senaste kvartalsrapport. Det ekonomiska läget har påverkat efterfrågan på grafiskt papper när annonsmarknaden viker. Men det finns tecken på återhämtning.
pappersindustrierna

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R