Förpackningsnyheter från Xerox

PUBLICERAD: 3 juni 2016
UPPDATERAD: 3 juni

Två av de senaste nyheterna från Xerox nämndes redan i mars: bläckpressarna Brenva och Trivor. Men under Drupa presenterades också KBA Varijet 106 Powered by Xerox, en bläckpress i B1-format för kartong.

– Vi är väldigt upphetsade inför förpackningssegmentet, och kartong speciellt, konstaterade Robert Stabler, senior vice vd för Global Graphic Communications Business Group på Xerox, under företagets presskonferens på torsdagsmorgonen.

 

KBA-VariJET-106-Powered-by-Xerox

Tillsammans med KBA arbetar Xerox med en arkmatad bläckpress för just kartong: KBA Varijet 106 Powered by Xerox. I den integreras Impika-tekniken med KBA Rapida 106-plattformen. Maskinen ska trycka 4 500 B1-ark i formatet 750 x 1 060 millimeter per timme. Enligt Robert Stabler kommer maskinen att visas senare under 2016 eller i början av 2017. Den ska nå marknaden under 2017.

Dessutom presenterades ytterligare förpackningsnyheter under presskonferensen. Xerox Direct to Object Inkjet Printer ska klara av att trycka på både små och stora föremål – och därmed minska behovet av etiketter. Och Macsa ID Digilase Powered by Xerox (som tagits fram i samarbete med Macsa I.D., S.A. och Datalase), som enligt företaget klarar av att trycka detaljerad grafik i hög hastighet.

Nytt är också High Fusion Ink som gör det möjligt att bläcktrycka på bestruket papper, utan att det behöver förbehandlas.

 

DSC_0341

Xerox vd Ursula Burns under presskonferensen på Drupa. 

Läs vidare

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

De lockar med 16 förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda 16 olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
image005

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)