Förpackningsnyheter från Xerox

Två av de senaste nyheterna från Xerox nämndes redan i mars: bläckpressarna Brenva och Trivor. Men under Drupa presenterades också KBA Varijet 106 Powered by Xerox, en bläckpress i B1-format för kartong.

– Vi är väldigt upphetsade inför förpackningssegmentet, och kartong speciellt, konstaterade Robert Stabler, senior vice vd för Global Graphic Communications Business Group på Xerox, under företagets presskonferens på torsdagsmorgonen.

 

KBA-VariJET-106-Powered-by-Xerox

Tillsammans med KBA arbetar Xerox med en arkmatad bläckpress för just kartong: KBA Varijet 106 Powered by Xerox. I den integreras Impika-tekniken med KBA Rapida 106-plattformen. Maskinen ska trycka 4 500 B1-ark i formatet 750 x 1 060 millimeter per timme. Enligt Robert Stabler kommer maskinen att visas senare under 2016 eller i början av 2017. Den ska nå marknaden under 2017.

Dessutom presenterades ytterligare förpackningsnyheter under presskonferensen. Xerox Direct to Object Inkjet Printer ska klara av att trycka på både små och stora föremål – och därmed minska behovet av etiketter. Och Macsa ID Digilase Powered by Xerox (som tagits fram i samarbete med Macsa I.D., S.A. och Datalase), som enligt företaget klarar av att trycka detaljerad grafik i hög hastighet.

Nytt är också High Fusion Ink som gör det möjligt att bläcktrycka på bestruket papper, utan att det behöver förbehandlas.

 

DSC_0341

Xerox vd Ursula Burns under presskonferensen på Drupa. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *