Förpackningsnyheter från Xerox

Två av de senaste nyheterna från Xerox nämndes redan i mars: bläckpressarna Brenva och Trivor. Men under Drupa presenterades också KBA Varijet 106 Powered by Xerox, en bläckpress i B1-format för kartong.

– Vi är väldigt upphetsade inför förpackningssegmentet, och kartong speciellt, konstaterade Robert Stabler, senior vice vd för Global Graphic Communications Business Group på Xerox, under företagets presskonferens på torsdagsmorgonen.

 

KBA-VariJET-106-Powered-by-Xerox

Tillsammans med KBA arbetar Xerox med en arkmatad bläckpress för just kartong: KBA Varijet 106 Powered by Xerox. I den integreras Impika-tekniken med KBA Rapida 106-plattformen. Maskinen ska trycka 4 500 B1-ark i formatet 750 x 1 060 millimeter per timme. Enligt Robert Stabler kommer maskinen att visas senare under 2016 eller i början av 2017. Den ska nå marknaden under 2017.

Dessutom presenterades ytterligare förpackningsnyheter under presskonferensen. Xerox Direct to Object Inkjet Printer ska klara av att trycka på både små och stora föremål – och därmed minska behovet av etiketter. Och Macsa ID Digilase Powered by Xerox (som tagits fram i samarbete med Macsa I.D., S.A. och Datalase), som enligt företaget klarar av att trycka detaljerad grafik i hög hastighet.

Nytt är också High Fusion Ink som gör det möjligt att bläcktrycka på bestruket papper, utan att det behöver förbehandlas.

 

DSC_0341

Xerox vd Ursula Burns under presskonferensen på Drupa. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: