Metsä Board satsar på PE-belagd kartong

PUBLICERAD: 9 juni 2016
UPPDATERAD: 9 juni

MB-cups-and-plates_

Under Drupa fokuserar Metsä Board på att visa sina kartongprodukter, specifikt de anpassade för förpackningar av konsumentprodukter, produkter i detaljhandeln liksom för livsmedel och matservice.

– För att stödja kundernas affärer kombinerar vi vårt material- och förpackningskunnande med senaste teknik. I november ifjol offentliggjordes beslutet om investeringen i en extruderingsanläggning vid vårt bruk i Husum. Vi har gjort klart med våra huvudleverantörer och projektet pågår. I Husum har vi också Europas allra modernaste falskartongmaskin, vilken togs i drift i början av året, sade Mika Joukio, Koncernchef Metsä Board, vid presskonferensen på Drupa.

Mika Joukio, koncernchef för Metsä Board.
Mika Joukio, koncernchef för Metsä Board.

Anläggningen tas i drift under första halvan 2017 och kommer att ha en kapacitet på 100 000 årston PE-belagd kartong. Företaget menar att PE för närvarande är det vanligaste barriärmaterialet för att skydda mot fukt och fett i livsmedelsförpackningar liksom i kartongprodukter för matservice, men att de jobbar vidare för att hitta andra barriärlösningar inklusive biobaserade material.

MB-Husum-folding-boxboard-production-line_
Mestä Board Husums produktionslinje för falskartong.
Metsä-Husum_MB84712_
Metsä Board Husum.

Läs vidare

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper