Observationer från Drupa

PUBLICERAD: 9 juni 2016
UPPDATERAD: 9 juni

Drupa närmar sig sitt slut, och en hel del intressanta inslag synts på mässan. Per Marklund har tittat närmare på vad som händer på förpackningssidan.

Evolution1_L

Undrar vilken tryckmetod manroland har använt till sina kakor?

Manroland har mässans längsta tryckpress, Roland 700 Evolution i detta fall med åtta tryckverk och två lackverk här anpassad för förpackningstryck. Därav den höga konstruktionen.

Adrian Powala och Björn Gustavsson, nöjda utställare vid avläggaren till den prisbelönade Roland 700 Evolution.

RolandEriksson_L

Roland Eriksson Lundbergs/Komori försöker med tryckta exempel övertyga om fördelarna med Komoris H-UV-teknik.

Impremia_IS29_L

Impremia IS29 är den ena av Komoris digitala pressar som visas upp. Den andra är Landapressen och orsaken är att Komori har tillverkat den mekaniska delen i tryckpressen.

RyuichiAsagi_Lithrone_G37_L

Komori Lithrone G37 i det intressanta formatet 64 x 94 centimeter. Tryckaren heter Ryuichi Asagi. Varför ska man ha en 70 x 100 centimeter tryckpress om man bara trycker i formatet 90 x 64 centimeter?

MortenRasmussenKBA_Nordic_L

Morten Rasmussen, vd på KBA Nordic, visar upp kameraglasögon med display där tryckarna fjärrstyrs av KBA centralt. På detta sätt kan man lösa upp till 90 procent av problemen vilket sparar tid och kostnader. 

RotaJET_L_L

Rotajet L är KBA:s snabba digitala tryckpress som kan trycka det mesta från tidningstryck till förpackningar. 

Rapida_RCD_106_L

Rapida RCD är inte en tryckpress utan en roterade stans uppbyggd som en tryckpress. Den är snabb och tyst.

Golv_L

KBA slår sig in på laminatgolvmarknaden med sin Rotajet men den kan trycka annat än golv.

Nöjda köpare av Heidelberg XL 106, åtta färger med led-lampor.

PushToStop_Intellistart2_L

Heidelbergs tryckpressar kan fås med ”push-to-stop” där man vid behov stänger av pressen. Om inte fortsätter den att automatiskt trycka jobb med upp till 30 stycken intag.

Primefire 106_L

Heidelberg gör en stor show med världspremiär av sin nya digitalpress Primefire 106 där det ingår robotdrivna bildskärmar.

Styrpulpeten till Ryobi RMGT 11, format 820 x 1130 millimeter. Mässrekord i antal bildskärmar? 

Ryobi_RTMG_9_8F_LED_L

Ryobi RTMG 9 i A1-fomat med Techkon Spectrodrive som mätutrustning, åtta färger och led-uv. Ryobi visar upp det mesta av sitt sortiment upp till format 820 x 1130 millimeter på Drupa.

Läs vidare

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)