Rätt fuktighet i digitaltrycket

Johan Wendin, Processbefuktning, med Airtec som speciellt lämpar sig för digitaltryck och mindre lokaler.Airtec har tagit fram ett luftbefuktningssystem som även fungerar i mindre lokaler och digitaltryckerier. Det säljs i Sverige av Processbefuktning.

I stora lokaler kan man ha munstycken som sprutar en vattendimma rakt ut i rummet. I mindre rum och platser – där man typiskt har digital utrustning – går det betydligt sämre att spruta vatten.

Här har Airtec tagit fram en box som suger in luft från rummet i bakänden. Inne i boxen finns sju munstycken med vatten, som tillsammans kan ge 100 procent luftfuktighet och var för sig 14 procent.

Den inkommande luftströmmen förses med vattendimma, medan den är på väg genom boxen. I andra änden finns ett glasfiberskikt, som filtrerar och släpper igenom den fuktiga luften.

Airtec.Resultatet är att rummet håller rätt luftfuktighet utan risk för att någonting blöts ner med vatten.

Eftersom vatten har en kylande effekt, så fungerar boxen också som luftkonditionering. 30 grader varm luft med 15 procent luftfuktighet som sugs in i ena änden, kyls till 21 grader när den mättas upp till 50 procent vatten.

– Vår box gör tre saker, sammanfattar Processbefuktnings vd Johan Wendin. Den tar bort statisk elektricitet, reducerar temperaturen och förser papper och maskin med en jämn luftfuktighet.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: