Rätt fuktighet i digitaltrycket

Johan Wendin, Processbefuktning, med Airtec som speciellt lämpar sig för digitaltryck och mindre lokaler.Airtec har tagit fram ett luftbefuktningssystem som även fungerar i mindre lokaler och digitaltryckerier. Det säljs i Sverige av Processbefuktning.

I stora lokaler kan man ha munstycken som sprutar en vattendimma rakt ut i rummet. I mindre rum och platser – där man typiskt har digital utrustning – går det betydligt sämre att spruta vatten.

Här har Airtec tagit fram en box som suger in luft från rummet i bakänden. Inne i boxen finns sju munstycken med vatten, som tillsammans kan ge 100 procent luftfuktighet och var för sig 14 procent.

Den inkommande luftströmmen förses med vattendimma, medan den är på väg genom boxen. I andra änden finns ett glasfiberskikt, som filtrerar och släpper igenom den fuktiga luften.

Airtec.Resultatet är att rummet håller rätt luftfuktighet utan risk för att någonting blöts ner med vatten.

Eftersom vatten har en kylande effekt, så fungerar boxen också som luftkonditionering. 30 grader varm luft med 15 procent luftfuktighet som sugs in i ena änden, kyls till 21 grader när den mättas upp till 50 procent vatten.

– Vår box gör tre saker, sammanfattar Processbefuktnings vd Johan Wendin. Den tar bort statisk elektricitet, reducerar temperaturen och förser papper och maskin med en jämn luftfuktighet.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord i utställare: ”Det kommer bli årets stora händelse”

Vi tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför Sign, Print&Pack-mässan i danska Odense.
– Vi kan redan nu berätta att vi återigen slår rekord i antalet utställare, säger mässgeneral Lis Lykke.

Publicerat av: