System från Crown gör varje förpackning unik

PUBLICERAD: 22 september 2016
UPPDATERAD: 14 november

crownsecurepress3Större krav ställs idag på spårbarhet när det gäller mat- och dryckesförpackningar, alltså att man snabbt kan spåra och återkalla produkten, samt åtgärda eventuella brister och fel vid tillverkningen. Crown Holdings har därför tagit fram Crown Secure där man med hjälp av QR-koder och en databas i molnet kan göra varje förpackning unik och därmed spårbar.

QR-koden läggs på med laser eller bläck när förpackningen tillverkas. Eftersom varje förpackning har en egen unik kod blir det svårt att förfalska produkten. Kunderna kan med mobiltelefon och QR-läsare snabbt kontrollera produktens tillverkningsdatum, äkthet och få mera information som exempelvis recept och passande maträtter till drycker.

Samtidigt får producenten automatiskt feedback på köparnas intresse av produkten. De får även automatiskt information om försäljning, ålder och lagerstatus på levererade förpackningar och kan planera produktionen samt leverera till butikerna mer eller mindre per automatik.

Crown tillverkar alla möjliga typer av metallförpackningar som spray-, öl- och metallförpackningar för livsmedel. De har 24 000 anställda på 147 olika enheter i 37 länder och omsätter 8,8 miljarder dollar. Dock ingen tillverkning i Norden.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)