System från Crown gör varje förpackning unik

PUBLICERAD: 22 september 2016
UPPDATERAD: 14 november

crownsecurepress3Större krav ställs idag på spårbarhet när det gäller mat- och dryckesförpackningar, alltså att man snabbt kan spåra och återkalla produkten, samt åtgärda eventuella brister och fel vid tillverkningen. Crown Holdings har därför tagit fram Crown Secure där man med hjälp av QR-koder och en databas i molnet kan göra varje förpackning unik och därmed spårbar.

QR-koden läggs på med laser eller bläck när förpackningen tillverkas. Eftersom varje förpackning har en egen unik kod blir det svårt att förfalska produkten. Kunderna kan med mobiltelefon och QR-läsare snabbt kontrollera produktens tillverkningsdatum, äkthet och få mera information som exempelvis recept och passande maträtter till drycker.

Samtidigt får producenten automatiskt feedback på köparnas intresse av produkten. De får även automatiskt information om försäljning, ålder och lagerstatus på levererade förpackningar och kan planera produktionen samt leverera till butikerna mer eller mindre per automatik.

Crown tillverkar alla möjliga typer av metallförpackningar som spray-, öl- och metallförpackningar för livsmedel. De har 24 000 anställda på 147 olika enheter i 37 länder och omsätter 8,8 miljarder dollar. Dock ingen tillverkning i Norden.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2