System från Crown gör varje förpackning unik

crownsecurepress3Större krav ställs idag på spårbarhet när det gäller mat- och dryckesförpackningar, alltså att man snabbt kan spåra och återkalla produkten, samt åtgärda eventuella brister och fel vid tillverkningen. Crown Holdings har därför tagit fram Crown Secure där man med hjälp av QR-koder och en databas i molnet kan göra varje förpackning unik och därmed spårbar.

QR-koden läggs på med laser eller bläck när förpackningen tillverkas. Eftersom varje förpackning har en egen unik kod blir det svårt att förfalska produkten. Kunderna kan med mobiltelefon och QR-läsare snabbt kontrollera produktens tillverkningsdatum, äkthet och få mera information som exempelvis recept och passande maträtter till drycker.

Samtidigt får producenten automatiskt feedback på köparnas intresse av produkten. De får även automatiskt information om försäljning, ålder och lagerstatus på levererade förpackningar och kan planera produktionen samt leverera till butikerna mer eller mindre per automatik.

Crown tillverkar alla möjliga typer av metallförpackningar som spray-, öl- och metallförpackningar för livsmedel. De har 24 000 anställda på 147 olika enheter i 37 länder och omsätter 8,8 miljarder dollar. Dock ingen tillverkning i Norden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *