System från Crown gör varje förpackning unik

PUBLICERAD: 22 september 2016
UPPDATERAD: 14 november

crownsecurepress3Större krav ställs idag på spårbarhet när det gäller mat- och dryckesförpackningar, alltså att man snabbt kan spåra och återkalla produkten, samt åtgärda eventuella brister och fel vid tillverkningen. Crown Holdings har därför tagit fram Crown Secure där man med hjälp av QR-koder och en databas i molnet kan göra varje förpackning unik och därmed spårbar.

QR-koden läggs på med laser eller bläck när förpackningen tillverkas. Eftersom varje förpackning har en egen unik kod blir det svårt att förfalska produkten. Kunderna kan med mobiltelefon och QR-läsare snabbt kontrollera produktens tillverkningsdatum, äkthet och få mera information som exempelvis recept och passande maträtter till drycker.

Samtidigt får producenten automatiskt feedback på köparnas intresse av produkten. De får även automatiskt information om försäljning, ålder och lagerstatus på levererade förpackningar och kan planera produktionen samt leverera till butikerna mer eller mindre per automatik.

Crown tillverkar alla möjliga typer av metallförpackningar som spray-, öl- och metallförpackningar för livsmedel. De har 24 000 anställda på 147 olika enheter i 37 länder och omsätter 8,8 miljarder dollar. Dock ingen tillverkning i Norden.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959