Stansning till vanliga tryckerier

Här visar Neale Horstead en smidig lösning för att samla ihop direktreklam.

Här visar Neale Horstead en smidig lösning för att samla ihop direktreklam.

En stansutrustning till helt vanliga tryckerier, med en kostnad runt 700 000 kronor. Det var den stora skrällen i Duplos monter på Drupa. Helt plötsligt kan alldeles vanliga digitaltryckeriet ta sina SRA3-ark och förvandla dem – med bigar, perforering och renskärning – till användbara förpackningar eller direktreklam med speciella effekter.

Duplo fortsätter givetvis att sälja sina maskiner för att stansa visitkort, perforera och biga på många olika sätt. Men även de mer komplexa produkterna kan nu hanteras.

– En stansform kan du till exempel beställa från Rotametrics, säger Björn Olsson på Neopost, som säljer i Norden. Formen klarar sedan en upplaga på 150 000 ark.

Stansutrustningen, som heter PFi Di-cut 300, har en kapacitet på 3 000 ark i timmen.

Här är en film som på ett bra sätt beskriver maskinen:

Neale Horstead arbetar för Duplo med att stödja återförsäljaren Neopost i Norden. Han visar de Duplo system som står hos Postnord runtom i landet och samlar ihop direktreklam.

Den maskinen har kommit i en ny, kompakt version som kostar under en miljon kronor i inköp. Trots det kompakta formatet, så samlar den upp till 5 000 set i timmen.

– Två personer gör tio mans arbete. Den här maskinen är mycket, mycket lätt att räkna hem, säger Neale Horstead. Postnord har maskiner från oss som stått och samlat i många år. Maskinerna i Umeå är från 1993 – och de gör fortfarande sitt dagliga jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: