Stansning till vanliga tryckerier

PUBLICERAD: 3 oktober 2016
UPPDATERAD: 3 oktober
Här visar Neale Horstead en smidig lösning för att samla ihop direktreklam.
Här visar Neale Horstead en smidig lösning för att samla ihop direktreklam.

En stansutrustning till helt vanliga tryckerier, med en kostnad runt 700 000 kronor. Det var den stora skrällen i Duplos monter på Drupa. Helt plötsligt kan alldeles vanliga digitaltryckeriet ta sina SRA3-ark och förvandla dem – med bigar, perforering och renskärning – till användbara förpackningar eller direktreklam med speciella effekter.

Duplo fortsätter givetvis att sälja sina maskiner för att stansa visitkort, perforera och biga på många olika sätt. Men även de mer komplexa produkterna kan nu hanteras.

– En stansform kan du till exempel beställa från Rotametrics, säger Björn Olsson på Neopost, som säljer i Norden. Formen klarar sedan en upplaga på 150 000 ark.

Stansutrustningen, som heter PFi Di-cut 300, har en kapacitet på 3 000 ark i timmen.

Här är en film som på ett bra sätt beskriver maskinen:

Neale Horstead arbetar för Duplo med att stödja återförsäljaren Neopost i Norden. Han visar de Duplo system som står hos Postnord runtom i landet och samlar ihop direktreklam.

Den maskinen har kommit i en ny, kompakt version som kostar under en miljon kronor i inköp. Trots det kompakta formatet, så samlar den upp till 5 000 set i timmen.

– Två personer gör tio mans arbete. Den här maskinen är mycket, mycket lätt att räkna hem, säger Neale Horstead. Postnord har maskiner från oss som stått och samlat i många år. Maskinerna i Umeå är från 1993 – och de gör fortfarande sitt dagliga jobb.

Läs vidare

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2