Agfa släpper Fortuna 10 för högsäkerhetstryck

PUBLICERAD: 5 oktober 2016
UPPDATERAD: 5 oktober

id-card-2016

I en ny version av Fortuna har Agfa Graphics inkluderat nya designverktyg och säkerhetsmoduler som till exempel ska göra att du inte behöver göra komplexa beräkningar manuellt. Dessutom ska de vara enkla att använda för designers som arbetar med tryckgrafik för högsäkerhetstryck som pass, identitetshandlingar, referenshandlingar, lotter och andra säkerhetsdokument.

– Vi utforskar nya säkerhetsverktyg kontinuerligt när det kommer till Fortuna, samtidigt som vi utvecklar produktiviteten i själva programvaran. Vi vill göra det möjligt för de som arbetar med design av högsäkerhetsdokument att skapa mönster snabbare och mer exakt, säger Andy Grant, global programvaruchef på Agfa Graphics.

I Fortuna 10 introduceras den nya mönstergeneratorn Trafo, som skapar komplexa men precisa omvandlingsmönster, vilket ska vara arbetsbesparande och minska beräkningsintensiva manuella steg. Den nya versionen innehåller också två nya raster: hår-rastret som ska göra det lättare att skapa unika, komplexa linjer baserade på referensmaterial, och text-rastret som låter användaren jobba med typsnittsegenskaper för att göra typsnittsbaserade säkerhetsraster.

Läs vidare

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Bobst vill se sig som ett mjukvaruföretag

Bobst CEO, Jean-Pascal Bobst, hade ett budskap till journalisterna på företagets presskonferens på Drupa. ”Vi vill se oss som ett mjukvaruföretag, vi är inte längre ett stål- och maskinföretag” sa han och det är klart att det höjdes på ögonbrynen i journalistkåren.
Jeanx

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)