Agfa släpper Fortuna 10 för högsäkerhetstryck

PUBLICERAD: 5 oktober 2016
UPPDATERAD: 5 oktober

id-card-2016

I en ny version av Fortuna har Agfa Graphics inkluderat nya designverktyg och säkerhetsmoduler som till exempel ska göra att du inte behöver göra komplexa beräkningar manuellt. Dessutom ska de vara enkla att använda för designers som arbetar med tryckgrafik för högsäkerhetstryck som pass, identitetshandlingar, referenshandlingar, lotter och andra säkerhetsdokument.

– Vi utforskar nya säkerhetsverktyg kontinuerligt när det kommer till Fortuna, samtidigt som vi utvecklar produktiviteten i själva programvaran. Vi vill göra det möjligt för de som arbetar med design av högsäkerhetsdokument att skapa mönster snabbare och mer exakt, säger Andy Grant, global programvaruchef på Agfa Graphics.

I Fortuna 10 introduceras den nya mönstergeneratorn Trafo, som skapar komplexa men precisa omvandlingsmönster, vilket ska vara arbetsbesparande och minska beräkningsintensiva manuella steg. Den nya versionen innehåller också två nya raster: hår-rastret som ska göra det lättare att skapa unika, komplexa linjer baserade på referensmaterial, och text-rastret som låter användaren jobba med typsnittsegenskaper för att göra typsnittsbaserade säkerhetsraster.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2