Mer från Empack

PUBLICERAD: 11 oktober 2016
UPPDATERAD: 11 oktober

eckart_1

Metall för design från Eckart

Eckart, som bland annat tillverkar metallfärger och andra effektpigment, har ett paket där man redan i designstadiet kan skapa förpackningar med metalleffekter. Paketet heter Illoom. Det består av självhäftande metallfolier och spray i guld, silver och koppar. Folierna kan man klippa eller skära ut på ett digitalt skärbord.

eckart_2

Christoph Sontheimer från Eckart visar upp prover på Topstar 06 3000 Brilliant Silver. Det är en ny enkomponents-silverfärg med väldigt hög glans som i många fall kan ersätta foliering. Bäst resultat får man på högbestruket papper och med primerlack.

161006_torbjorngarthammarscandiflex

Scandiflex satsar digitalt

Scandiflex trycker mest livsmedelsförpackningar i flexo. Nu har de också skaffat en Indigo 20000 digitalpress, vilket gör att de kan göra provtryck och upplagetryckningar i kortare serier på samma substrat och färg förutom variabeldata. Det finns också mycket pengar att tjäna på inbesparade kostnader i tryckplattor/klichéer.

Torbjörn Garthammar vill slå ett slag för tre nya tillverkningsmetoder:
En partiell metallisering, med vilken man kan få metalliserade effekter utan att vara tvungen att använda metalliserad folie. Metalliseringen appliceras i flexopressen
Looseline, som ger en lös ytterförpackning till vacuumpackat kaffe som kan användas i kundens vanliga maskiner och med samma hastighet.
Tactilelack som gör att man med stöd av designen kan man kombinera ett synintryck med en känsla när man tar i förpackningen.

Läs vidare

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Ambitiösa planer för klassiska tryckpressar

Tack vare ett stort kontaktnät och donationer har Grafikverkstan Godsmagasinet klassisk utrustning av hög kvalitet som går att hyra. Nu planeras en storsatsning för att utveckla verksamheten i Bergslagen och ge utrustningen mer utrymme.
Grafikverkstaden

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland