NEC i samarbete med Raspberry Pi

PUBLICERAD: 17 oktober 2016
UPPDATERAD: 17 oktober

nec_raspberrypiinserted_nec_med_

NEC Display Solutions inleder ett samarbete med Raspberry Pi som innebär att de kommer kunna erbjuda integrering av minidatorerna i NEC:s nya storformatsskärmar genom en öppen modulär plattform.

Den första datorn från Raspberry Pi utvecklades för att främja datorutbildning på grundnivå i skolor och utvecklingsländer, med en hög prestanda till en låg kostnad. Den nya kortdatorn Raspberry Pi 3 Compute Module har märkbar prestanda och nätverkskapacitet, vilket NEC menar gör den perfekt för deras professionella bildskärmar.

Samarbetet, som är det första mellan Raspberry Pi och en bildskärmstillverkare, kommer enligt NEC hjälpa dem att bredda sitt erbjudande och visar möjligheterna för affärstillämpning av Raspberry Pi inom exempelvis sektorer som detaljhandeln, transportsektorn, flygplatser och mötes-/konferensrum.

– Genom att integrera Raspberry Pi med våra bildskärmar kommer vi kunna ge företag en avancerad lösning för både digital signage, streaming och presentationer samt för att förbättra den övergripande visuella upplevelsen till ett överkomligt pris, säger Stefanie Corinth, vice vd för marknadsföring och affärsutveckling på NEC Display Solutions Europe GmbH.

– När vi startade Raspberry Pi var vårt mål att hjälpa personer att lära sig om datorer. Vi har hittills sålt 10 miljoner Raspberry Pi-enheter och den kommersiella framgången har lett till en mer mogen och kraftfull teknik som kan användas i NEC’s intelligenta bildskärmar. Vårt arbete med Raspberry Pi’s minidatorer drivs av ett stort nätverk av utvecklare medan NEC’s arbete drivs utifrån industrins behov, vilket gör att vi kan möta kraven för AV- och IT-branschen. Det här samarbetet visar att NEC har förtroende för vår förmåga att tillhandahålla en plattform som kan användas i en mängd olika miljöer, säger Eben Upton, vd på Raspberry Pi Trading.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1