Billerud Korsnäs investerar innovativt

Billerud Korsnäs investerar i det norska innovationsbolaget Kezzler AS, vilket är i linje med deras strategi att satsa på ny och innovativ teknik inom förpackning. Billerud Korsnäs har en tydlig strategi att en del av tillväxten ska genereras genom nya affärer och lösningar länge fram i förpackningens värdekedja. Det gör de genom att investera i bolag som är i början av sin utvecklingsfas och genom samarbete med dessa utveckla nya lösningar inom förpackningsområdet.

– Billerud Korsnäs är en perfekt strategisk partner när det gäller digitalisering och internet of packaging, säger Thomas Körmendi, vd på Kezzler. Vi befinner oss i en stark tillväxtfas, där Billerud Korsnäs är vår första industriella investerare. Deras kunskap om hela förpackningskedjan och förpackningsmarknaden kommer att underlätta för oss i vår fortsatta utveckling.

Kezzler är pionjär med sin teknik som gör det möjligt att ge varje förpackning en unik krypterad kod. De kallar den för kezzlercode som kan appliceras på förpackningen som en NFC-tagg, QR-kod, streckkod eller bara som ren text. Tekniken att generera koden är kostnadseffektiv och kan användas industriellt på stora serier.

kezzlerapp

Bilden visar en anpassad app där kunden samlar bonuspoäng och får rabatter genom att skanna av OR-koder. Samtidigt som kunden knyts närmare, så får tillverkaren också reda på var, när och vem som köpte den unika produkten.

Varje artikel får en unik identitet vilket gör den spårbar genom hela kedjan till köparen. Krypteringen varumärkesskyddar produkten samtidigt som känslig data inte är åtkomlig. Interaktion med kunden kan göras med en app i mobiltelefonen. Eller med anpassade appar som kan användas exempelvis för att spåra produkten genom leverantörskedjan och till lagerinventering.

Programvaran är enkel att använda men Kezzler har även ett supportteam för att hjälpa kunderna med implementeringen och kan erbjuda molnbaserade serverlösningar. Bland kunderna finns till exempel läkemedelsföretag. Förfalskade mediciner kan vara livshotande och är ett stort problem i dagens internethandel, då är det bra med läsbara krypterade QR-koder så att det går att verifiera att medicinen är äkta och att man inte heller får i sig förbjudna substanser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: