Billerud Korsnäs investerar innovativt

PUBLICERAD: 20 oktober 2016
UPPDATERAD: 20 oktober

Billerud Korsnäs investerar i det norska innovationsbolaget Kezzler AS, vilket är i linje med deras strategi att satsa på ny och innovativ teknik inom förpackning. Billerud Korsnäs har en tydlig strategi att en del av tillväxten ska genereras genom nya affärer och lösningar länge fram i förpackningens värdekedja. Det gör de genom att investera i bolag som är i början av sin utvecklingsfas och genom samarbete med dessa utveckla nya lösningar inom förpackningsområdet.

– Billerud Korsnäs är en perfekt strategisk partner när det gäller digitalisering och internet of packaging, säger Thomas Körmendi, vd på Kezzler. Vi befinner oss i en stark tillväxtfas, där Billerud Korsnäs är vår första industriella investerare. Deras kunskap om hela förpackningskedjan och förpackningsmarknaden kommer att underlätta för oss i vår fortsatta utveckling.

Kezzler är pionjär med sin teknik som gör det möjligt att ge varje förpackning en unik krypterad kod. De kallar den för kezzlercode som kan appliceras på förpackningen som en NFC-tagg, QR-kod, streckkod eller bara som ren text. Tekniken att generera koden är kostnadseffektiv och kan användas industriellt på stora serier.

kezzlerapp

Bilden visar en anpassad app där kunden samlar bonuspoäng och får rabatter genom att skanna av OR-koder. Samtidigt som kunden knyts närmare, så får tillverkaren också reda på var, när och vem som köpte den unika produkten.

Varje artikel får en unik identitet vilket gör den spårbar genom hela kedjan till köparen. Krypteringen varumärkesskyddar produkten samtidigt som känslig data inte är åtkomlig. Interaktion med kunden kan göras med en app i mobiltelefonen. Eller med anpassade appar som kan användas exempelvis för att spåra produkten genom leverantörskedjan och till lagerinventering.

Programvaran är enkel att använda men Kezzler har även ett supportteam för att hjälpa kunderna med implementeringen och kan erbjuda molnbaserade serverlösningar. Bland kunderna finns till exempel läkemedelsföretag. Förfalskade mediciner kan vara livshotande och är ett stort problem i dagens internethandel, då är det bra med läsbara krypterade QR-koder så att det går att verifiera att medicinen är äkta och att man inte heller får i sig förbjudna substanser.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w