Gratis webinarium om extended gamut printing

PUBLICERAD: 20 oktober 2016
UPPDATERAD: 20 oktober

extendedcolorgamut3

Esko och X-Rite håller ett gratis seminarium på webben den 27 oktober kl 16.00, svensk tid: Implementing extended gamut printing successfully in your entire workflow. Det handlar om hur man med sex eller sju färger (CMYK plus orange, grön och blå) kan trycka med en större färgrymd. Fördelen med detta är att man slipper extra färglager, intagningstider, plåtbyten och kan trycka olika jobb på samma tryckark jämför att trycka med bland- och Pantonefärger.

Utökad färgrymd gör också färgbilderna mer mättade. Eftersom många digitalpressar i dag kan trycka med sju färger så kan också offsettrycket behöva göra detta för att konkurrera kvalitetsmässigt. Föreläsare är Dan Pulling från Esko och Bob Binder från X-Rite, båda med lång erfarenhet inom detta ämne. De kommer att visa hur man kan specificera, mäta och kontrollera den utökade färgrymden genom produktionskedjan. De kommer också visa vilka programvaror och mätinstrument man kan använda (Eskos och X-Rites). Seminariet är på en timma och anmälan gör du här.

Läs vidare

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett