Arifiq lanserar verktyg för inslussning av beställningar

PUBLICERAD: 11 november 2016
UPPDATERAD: 11 november

Nya Arifiq Entry ska interagera med ditt befintliga ordersystem och är framtaget för de tryckerier som inte har behov av ett nytt orderhanteringssystem, utan vill komplettera sitt befintliga MIS/ordersystem med Arifiqs beräkningsmotor och offert-/beställnings-applikationer.

– Arifiq Entry är en begränsad version av standardprodukten Arifiq Pro. Vi har helt enkelt skalat av orderhanteringen. Många vill satsa på att öka kundupplevelsen och få fart på säljet, men är bekväma med sitt nuvarande MIS-system eller sitter fast i långa avtal som de inte kan komma ur på kort sikt, säger Mats Wennberg, teknisk säljansvarig i Norden, och fortsätter:

– Fördelen är att man inte behöver göra avkall på försäljning och produktionsoptimering, utan kan komma igång väldigt snabbt och efterhand ta ställning till när och om man vill gå hela vägen och nyttja Arifiqs totala kapacitet med order- och MIS funktionalitet.

Läs vidare

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Bobst vill se sig som ett mjukvaruföretag

Bobst CEO, Jean-Pascal Bobst, hade ett budskap till journalisterna på företagets presskonferens på Drupa. ”Vi vill se oss som ett mjukvaruföretag, vi är inte längre ett stål- och maskinföretag” sa han och det är klart att det höjdes på ögonbrynen i journalistkåren.
Jeanx

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)