Klarar ditt arbetsflöde PDF/X-4?

PUBLICERAD: 24 november 2016
UPPDATERAD: 24 november

Ghent Workgroup har släppt en ny version av sitt paket för kontroll av digitala arbetsflöden: Ghent PDF Output Suite. 5.0. Paketet består av många olika fält för kontroll att digitala arbetsflöden och rippar klarar av PDF/X-4.

Alla testfält finns samlade på en PDF med sex sidor i A4-format, men fälten finns också som lösa ark i format 90 gånger 50 millimeter om man vill göra egna, anpassade tester. Paketet är till för både användare samt producenter av grafisk utrustning.

De olika fälten innefattar, bland annat, kontroll av teckensnitt i olika varianter, transparens, skuggor, övertryck och mjuka masker, både i pixel- samt vektorgrafik. Den nya versionen har även fält för kontroll att utrustningen klarar av ICC-profiler i version fyra, inbakade i gråskala, RGB, CMYK och dekorfärger. Nytt är också kontroll av bilder i sexton bitar, sparade i olika färgrymder.

gwggroup-1280x815

Ghent Workgroup (GWG) bildades 2002 för att förbättra arbetsflöden inom trycksaks- och förpackningsproduktion. Arbetsgruppen är sammansatt av användare, organisationer och tillverkare och har sitt kontor i Gent, Belgien.

Paketet är fritt att ladda ner och användas för test av arbetsflöden och rippar från denna länk.

Läs vidare

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper