Aktiv färg för tryckning av solceller

PUBLICERAD: 1 december 2016
UPPDATERAD: 1 december

Design, transparens och färger är inget som man traditionellt förknippar med solceller. Men tryckta, polymera solceller skapar möjligheter till variation när det gäller kreativ design med olika färger. Infinitypv erbjuder aktiv färg för tryckning av solceller som gör detta möjligt.

orangevioletblue2

Färgen baseras på organiska halvledarmaterial och är optimerad för industriell produktion i relativt hög hastighet från rulle till rulle. Färgerna är utvecklade och testade i storskalig produktionsmiljö för tryck på ITO-fria substrat. Färgen kan tryckas i tjocka lager med bra tork, i spalt- eller bladlackverk.

Den aktiva färgen kan fås i olika halvtransparenta nyanser och i fyra olika verkningsgrader med motsvarande skillnader i pris. De säljs i tre olika förpackningsstorlekar: 100, 250 och 1000 milliliter från Infinitypv.

Infinitypv är en dansk tillverkare av tryckta organiska solceller samt material och testutrustning för tryckt elektronik med support. Andra produkter som de har är elektronik för att omvandla solcellernas spänning till laddbara spänningar, ihoprullbara laddare för mobiler och självhäftande solceller.

infinitypv_inks5

Utöver det säljer Infinitypv också färdiga solpaneler, exempelvis en, som förutom att ladda elcyklar också fungerar som regnskydd.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke