Aktiv färg för tryckning av solceller

PUBLICERAD: 1 december 2016
UPPDATERAD: 1 december

Design, transparens och färger är inget som man traditionellt förknippar med solceller. Men tryckta, polymera solceller skapar möjligheter till variation när det gäller kreativ design med olika färger. Infinitypv erbjuder aktiv färg för tryckning av solceller som gör detta möjligt.

orangevioletblue2

Färgen baseras på organiska halvledarmaterial och är optimerad för industriell produktion i relativt hög hastighet från rulle till rulle. Färgerna är utvecklade och testade i storskalig produktionsmiljö för tryck på ITO-fria substrat. Färgen kan tryckas i tjocka lager med bra tork, i spalt- eller bladlackverk.

Den aktiva färgen kan fås i olika halvtransparenta nyanser och i fyra olika verkningsgrader med motsvarande skillnader i pris. De säljs i tre olika förpackningsstorlekar: 100, 250 och 1000 milliliter från Infinitypv.

Infinitypv är en dansk tillverkare av tryckta organiska solceller samt material och testutrustning för tryckt elektronik med support. Andra produkter som de har är elektronik för att omvandla solcellernas spänning till laddbara spänningar, ihoprullbara laddare för mobiler och självhäftande solceller.

infinitypv_inks5

Utöver det säljer Infinitypv också färdiga solpaneler, exempelvis en, som förutom att ladda elcyklar också fungerar som regnskydd.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449