Skrivare för provtryck, fotografi och konstreproduktion

PUBLICERAD: 9 januari 2017
UPPDATERAD: 9 januari

epson

Epson lanserar Surecolor SC-P5000 – en 17-tums-skrivare designad för provtryck, konst och foton. Skrivaren kan fås med en violett eller ljus-ljus-svart bläckuppsättning och uppnår en färgmatchning på upp till 99 procent av Pantone Solid Colors färgbibliotek på bestruket papper med violett uppsättning och 98 procent med ljus-ljus-svart.

Surecolor SC-P5000 ska ha konstruerats för att ersätta Stylus Pro 4900 och för att slutföra Surecolor-sortimentet med HDX-bläck, som även omfattar SC-P7000 (24 tum) och SC-P9000 (44 tum).

Versionen med violett bläckuppsättning är för provtryck, avsedd för annonsörer, tillverkare och designers som vill säkerställa korrekta förpackningstryck, marknadsföringsmaterial och logotyp-färger. Den andra versionen, med ljus-ljus-svart bläckuppsättning, riktar sig till professionella fotografer och konstnärer som vill återskapa detaljer, färger och gråskala.

– Det spelar ingen roll om användarna är produktdesigners, konstnärer eller fotografer. Alla vill ha samma sak – färgprecision. Med den nya SC-P5000 är färgerna så exakta att du kan skriva ut med fullt förtroende och veta att den exakta färgen som du vill ha, återskapas perfekt i den färdiga utskriften. Du behöver inte ens vara expert för att få dessa resultat – SC-P5000 är extremt enkel att installera och använda och ger en enastående tillförlitlighet, säger Richard Garp, försäljningsansvarig inom storformat för Epson i Sverige.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w