Skrivare för provtryck, fotografi och konstreproduktion

PUBLICERAD: 9 januari 2017
UPPDATERAD: 9 januari

epson

Epson lanserar Surecolor SC-P5000 – en 17-tums-skrivare designad för provtryck, konst och foton. Skrivaren kan fås med en violett eller ljus-ljus-svart bläckuppsättning och uppnår en färgmatchning på upp till 99 procent av Pantone Solid Colors färgbibliotek på bestruket papper med violett uppsättning och 98 procent med ljus-ljus-svart.

Surecolor SC-P5000 ska ha konstruerats för att ersätta Stylus Pro 4900 och för att slutföra Surecolor-sortimentet med HDX-bläck, som även omfattar SC-P7000 (24 tum) och SC-P9000 (44 tum).

Versionen med violett bläckuppsättning är för provtryck, avsedd för annonsörer, tillverkare och designers som vill säkerställa korrekta förpackningstryck, marknadsföringsmaterial och logotyp-färger. Den andra versionen, med ljus-ljus-svart bläckuppsättning, riktar sig till professionella fotografer och konstnärer som vill återskapa detaljer, färger och gråskala.

– Det spelar ingen roll om användarna är produktdesigners, konstnärer eller fotografer. Alla vill ha samma sak – färgprecision. Med den nya SC-P5000 är färgerna så exakta att du kan skriva ut med fullt förtroende och veta att den exakta färgen som du vill ha, återskapas perfekt i den färdiga utskriften. Du behöver inte ens vara expert för att få dessa resultat – SC-P5000 är extremt enkel att installera och använda och ger en enastående tillförlitlighet, säger Richard Garp, försäljningsansvarig inom storformat för Epson i Sverige.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)