Rullbaserad uv-led ska öka produktivitet

PUBLICERAD: 13 januari 2017
UPPDATERAD: 13 januari

Jeti_Ceres_Front_Vrijgesteld-18cm_

Agfa Graphics lanserar en ny uv-led-höghastighetsprinter för rulle – Jeti Ceres RTR3200 LED. Maskinen, som är 3,2 meter bred, kan trycka i hastigheter upp till 186 kvadratmeter i timmen på både enkel- och dubbelrullar.

I och med maskinens uv-led-lampor, och Agfa Graphics uv-led-bläck, sparar den på både kostnader och miljön, och kan dessutom bredda tryckeriets utbud av utskriftsmedia då den skriva ut på värmekänsliga medier som självhäftande ark och PVC utan att förvrida eller skrynkla dem.

– Jeti Ceres RTR3200 LED kan ses som den rullbaserade motsvarigheten till den namnkunniga Jeti Titan-serien. Vårt mål med den nya maskinen är att maximera produktiviteten och samtidigt vara trogen Agfa Graphics branschledande bildkvalitet och låga bläckförbrukning – det är anledningen till att vi tog fram ett rullbaserat alternativ i Jeti-produktfamiljen, säger Reinhilde Alaert, marketing product manager, Sign & Display High-End, och fortsätter:

– Denna maskin är ingen lättviktare, det är en riktig arbetshäst för rullbaserade applikationer. Den är snabb, precis och effektiv, vilket krävs av tryckerierna – härdning med hjälp av uv-led ökar användbarheten ytterligare.

Maskinen har också vitt bläck genom hela linjen, och ett primer-alternativ som ska göra att ovanliga eller svåra material blir mer hållbart. Maskinen trycker alltså ett tunt lager primer automatiskt innan bläcket, och det gör att bläcket fastnar lättare på ytan.

Läs vidare

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke