Full fart i Visutechs monter på Sign&Print Scandinavia 7–9 februari

PUBLICERAD: 27 januari 2017
UPPDATERAD: 27 januari

Visutech tar med sig både maskiner och föredrag till årets Sign&Print Scandinavia, som du kan anmäla dig till här. Vi pratade med Johan Lidström, försäljningschef i Norden, om vad som händer i deras monter 7–9 februari.

Johan Lidström (till höger) tillsammans med Erez Zimerman från Massivit 3D.
Johan Lidström (till höger) tillsammans med Erez Zimerman från Massivit 3D.

– Vi kommer att ta med oss lite av det vi gör utanför mässan – delar av vår vardag. Som vår Digital Academy vi har i Göteborg cirka en gång i månaden, vi försöker hålla 12 akademier om året, inom olika ämnen i allt från miljö och säljutbildningar till optimerad produktion, nya applikationer och affärsmöjligheter, med mera. Värdeberikande ämnen för grafisk bransch helt enkelt! Och kostnadsfritt. Vi vill dela med oss av detta framgångskoncept när vi kommer till mässan.

– Vidare kommer våra kunder och leverantörer att berätta om hur de ser på marknaden i dag bland annat. Så vi bygger upp en akademi på mässan, det kommer bli jättekul. Sedan har vi ju också gått in i andra områden, som storformat och 3D, så det kommer vi också att visa upp i montern.Är det några seminarier du speciellt vill lyfta fram?


– De kommer alla att vara intressanta. HP kommer till exempel att vara där och tala om hur de ser på marknaden i stort, vilka trender de ser och områden man investerar i. Det tror jag garanterat blir intressant, att se var leverantörerna går mot. Elanders kommer vara där och tala också och det ska så klart bli spännande att höra om deras framtidsplaner. Både Gustav Albert och Peter Sommer kommer dit.

– Det är en hel del intressanta talare och alla kommer att vara spännande. Fredrik Andersson från Gelato kommer att prata om hur de växer och expanderar i världen, och hur de ser på värdekedjan i tryck. Bröderna Billes från Billes Tryckeri kommer också, och Thomas Hammarström från Markbladet Digitaltryck.

Vad visar ni annars i montern?

– Vi kommer att visa lite fler maskiner den här gången, bland annat Indigo 7900 tillsammans med en inline booklet-maker från C.P. Bourg. Vi kommer också att ha HP:s Latex 1500 i montern och Massivits 3D-printer. Det blir första gången vi visar upp den senare i Sverige, även om vi haft den på vår akademi i Göteborg och i på Sign&Print-mässan i Norge. Den grafiska branschen tittar mycket på 3D och synergierna med storformat, och den här 3D-printern riktar sig just mot sign- och display-marknaden. Tittar man på de som jobbar med storformat så har många av dem redan kunderna för detta, man lägger ”bara” till en extra dimension på det man redan gör och servar sina kunder med idag. 3D är egentligen inget gigantiskt steg, men ger däremot massor av möjligheter för branschen.

– Vi tar en del av Visutech till mässan helt enkelt, och det ska bli kul att få dela med oss av framgångarna hos våra kunder och leverantörer.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper