Mimaki lanserar hybridprinter för flexibelt textiltryck

PUBLICERAD: 6 mars 2017
UPPDATERAD: 6 mars
Mimaki Tx300P-1800.

De två textilprinterna Tx300P-1800 och Tx300P-1800B från Mimaki har uppdaterats till att samtidigt kunna laddas med textilpigment och sublimeringsbläck. Det ska innebära att bara en maskin behövs för att trycka direkt på flera olika textilier utan att behöva byta ut bläcksystem.

– På senare tid blir snabba leveranser och kort, kundanpassad produktion allt viktigare inom textil- och klädesmarknaden. Det här nya systemet är speciellt designat för att möta detta behov av kostnadseffektiv textiltrycksproduktion med korta ledtider. Det betyder att tryckerier kan byta textiltyper snabbt och enkelt, och kan välja bläcksystem för varje tyg. De här bläcken kräver inte heller vatten eller ånga i efterbehandlingsprocessen, vilket också gör dem miljömässigt hållbara, säger Ronald van den Broek, försäljningschef på Mimaki Europe.

Mimaki har fem olika bläcktyper för textiltryck, inklusive sublimeringsbläck, dispersionsbläck, textilpigmentsbläck, reaktivt bläck och syrabläck. Vanligtvis behöver ett bläck väljas till en skrivare, men med Mimakis uppdatering i Tx300P-1800 och Tx300P-1800B ska tryckeriet alltså kunna använda två i samma.

Mimaki Tx300P-1800B.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Bryggerijätte förvärvar tryckföretag i Stockholm

Förvärvet är en del av en satsning på textil- och merchandise inom restaurang- och besöksnäringen.
Spendrups_Swagg-3

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2