Antalis officiell distributör av Arjowiggins

PUBLICERAD: 22 mars 2017
UPPDATERAD: 22 mars

Sedan 1 januari 2017 är Antalis den officiella distributören av Arjowiggins Creative Papers i de nordiska länderna.

Arjowiggins Creative Papers inkluderar varumärkena Conqueror, Curious Collection, Keaykolour, Rives samt Pop’Set, som Antalis nu lanserar på marknaden. Pop’Set har enligt Antalis ett omfattande utbud av infärgade, tonade designpapper i intensiva, levande nyanser som kompletteras av en serie med matchande kuvert.

– För oss är trycksaken mer levande nu än någonsin. Tillväxten inom digital kommunikation har ökat effekten av vad det tryckta mediet kan förmedla, att förstärka ett budskap genom noggrant val av papper och trycktekniker. Det kanske trycks i mindre omfattning i vårt digitala samhälle, men få kanaler kan ge samma upplevelse som en arbetad trycksak, säger Madeleine Eklund, product manager Creative Papers Scandinavia, och fortsätter:

– Vår mission är att ge designers, varumärkesägare och tryckerier professionell rådgivning och inspiration gällande papper som ger trycksaken det lilla extra. Till vår hjälp har vi marknadens starkaste varumärken i vår produktportfölj, som finns tillgängliga över hela världen, avslutar Madeleine Eklund.

Läs vidare

Gop blickar framåt med nya pappersskivor för print

Gop har tagit fram två nya pappersskivor för den grafiska industrin. Den ena passar för utomhusbruk och den andra gör sig bäst inne. GoBond Ecopaper består till 60 procent av återvunnet material medan Paperboard by Oppboga består helt av träfibrer.
Gop collage

Utlovar stabila papperspriser resten av året

Papperstillverkaren Sappi Europe meddelar att de kommer att hålla sina priser på samma nivåer under resten av 2023.
paper-gdc69834db_1920

Banbrytande trycksaker med Danish Connection

Ett återkommande och uppfriskande inslag på Sign&Print-mässorna är den glada Janne Høgshøj från Danish Connection, som tar med sig trycksaker och sätter upp utställningar avsedda att inspirera både tryckare och kreativa själar om vad som är möjligt.
DC Janne

Papperstillverkare vidtar kraftiga nedskärningar

UPM planerar att minska sin kapacitet för obestruket tryckpapper för att anpassa sig till efterfrågan på lång sikt. Kapacitetsminskningar väntas ske i Tyskland och Österrike.
UPM_Schongau

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449