Ricoh visar lösningar för marknadsmöjligheter på Fespa 2017

PUBLICERAD: 22 mars 2017
UPPDATERAD: 22 mars

 

Ricoh Pro™ L4160 storformatskrivare för latex.

På Fespa i Hamburg 8–12 maj kommer Ricohs fokus att vara på att hjälpa tryckerier att identifiera nya marknadsmöjligheter med sin breda portfölj av kreativa lösningar. De kommer att visa sitt utbud inom storformat, exponering och flatbäddsenheter samt en mjukvarusvit med specifikt anpassade lösningar. DTG-skrivare (direct-to-garment) som trycker direkt på kläder kommer också att visas. DTG-skrivarna är trycklösningar från Anajet, ett helägt Ricoh-företag.

– Ricoh har etablerat ett flexibelt utbud av hård- och mjukvarulösningar som stödjer tryckerier som vill skapa nya tillämpningsområden. Ricoh har utvecklats till att bli en kommunikationsleverantör; vi erbjuder den grafiska skylt- och exponeringsmarknaden löpande bana, storformat, flatbädd, mjukvaror och digitala textilpressar. Vi strävar efter att använda vår innovationsdrivna mentalitet och samlade kompetens till att erbjuda trygga val bland kvalitativa och kostnadseffektiva lösningar, säger Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige.

Enligt Ricoh kommer den 1,65 meter breda Efi Vutek H1625 led-uv hybrid, som är en enhet för både rulle och flatbäddsteknik, att visas för första gången i Europa. Den använder fyrfärgstryck plus vitt och kan trycka lager på lager eller alla färger samtidigt. Variabla droppstorlekar ger en gråskala i åtta nyanser. Den är lämplig för skyltar med bakgrundsbelysning, skyltar för inom- eller utomhusbruk, affischer, display- och exponeringsprodukter. De kommer också att visa andra produkter och maskiner, som storformatsskrivaren Ricoh Pro L4160 för latex som ska använda miljöanpassad grön teknik och Ricohs egna vattenbaserade hartsfärger.

– FESPA 2017 är den perfekta platsen för tryckerier att utforska hur de tillsammans med Ricoh kan avancera till nya marknader, öka räckvidd, prestige och lönsamhet. Vi är stolta över att Ricoh-systemen har ett miljömässigt ansvarsfullt förhållningssätt till produktion med lägre utskriftstemperaturer och lägre effektförbrukning, avslutar Tommy Segelberg.

Läs vidare

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Agfa klättrar högre med nya Anapurnan

Ett betydande steg framåt när det gäller både hastighet och utskriftskvalitet. Så beskriver Agfa den nästa generationen av storformatshybriden Anapurna som visas under Fespa.
Anapurna-H3200 webb

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.
EFI Agfa 2

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland