Brenter & Co först i Sverige

PUBLICERAD: 10 april 2017
UPPDATERAD: 10 april
Här ses Micaela Heghammar och Paulina Nordström från Brenter & Co med nya Jetrix LX5-skrivaren.

För drygt 3 år sedan var Brenter & Co i Handen utanför Stockholm först i Skandinavien med en Jetrix KX3, och nu är de först i Sverige med en LX5, en Jetrix uv-planskrivare med LED-teknik.

Med LED istället för traditionella halogenlampor minskar el-förbrukningen, man slipper uppvärmningstiden och nedkylningstiden av lamporna och kanske det bästa av allt är att man kan köra på fler värmekänsliga material.

– Nu kan vi utan problem köra på värmekänsliga material, men även skivmaterial som redan är bearbetade med hål och utfräsningar, som tidigare var svåra att köra på då vakuumsuget blir för dåligt för att de rör sig lite av värmen från lamporna. Dessa material ligger nu helt still då det ej blir någon värmeutveckling. Sedan är det så klar skönt att slippa uppvärmningstiden av lamporna då det oftast är snabba ryck i produktionen, säger Pontus Brenter från Brenter & Co, och fortsätter:

– Att det blev en Jetrix igen är inte bara för att vi varit helnöjda med vår KX3:a, utan ännu viktigare är service och supporten vi får från Color Systems.

Läs vidare

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Agfa klättrar högre med nya Anapurnan

Ett betydande steg framåt när det gäller både hastighet och utskriftskvalitet. Så beskriver Agfa den nästa generationen av storformatshybriden Anapurna som visas under Fespa.
Anapurna-H3200 webb

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.
EFI Agfa 2

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland