Agfa Graphics lanserar ny storformatare

PUBLICERAD: 12 april 2017
UPPDATERAD: 12 april

ISA, International Sign Expo, tar plats i Las Vegas 20–22 april. På plats kommer Agfa Graphics att lansera en ny sublimeringsprinter: Avinci DX3200. Printern, som trycker på 3,2 meter breda textilier, återger en upplösning på 1440 x 540 dpi, och har olika kvalitetsinställningar. Beroende på applikation kan Avincin komma upp i en hastighet på 173 kvadratmeter i timmen.

– De som först testade Avinci DX3200 blev imponerade av dess hastighet och tryckkvalitet. Maskinen kör i sex färger (CMYK plus light cyan och light magenta), och har en droppstorlek på 14 pl. Det garanterar en levande färgskala, enastående nyansrendering och fin detaljåtergivning. Utöver dess toppmoderna bildprestanda drar Avinci DX3200 också till sig uppmärksamhet med sitt fördelaktiga pris och dess produktivitetsposition, säger Reinhilde Alaert, produktchef på Agfa Graphics.

Maskinen har ett transportsystem specifikt för textil, vilket ska göra att upprullningen av den tryckta produkten är optimal. Den klarar ett brett utbud av polyesterbaserade applikationer, och har smarta algoritmer som ger till låg bläckanvändning.

Avincin kommer med Agfa Graphics Asanti, som automatiserar alla förberedelser, all produktion och all efterbehandling av soft signage-produkterna. Agfa uppdaterade nyligen Asanti, vilket vi skrev om här.

– Soft signage är i stor utsträckning uppskattat på marknaden. Tryckta textilier uppfattas annorlunda och vi älskar hur de ser ut. Dessutom finns det flera fördelar med textilsubstrat: de är lätta, klarar veck och vikning, och kan enkelt återanvändas. Avinci DX3200 är perfekt för detta, och är ett toppenkomplement till Agfa Graphics portfölj, säger Reinhilde Alaert.

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg