Ledarstrategier när kartan ritas om

Svante Randlert på Academic Work är en uppskattade föreläsare som i år lägger ut orden på Grafiska dagen.

Konferensen Grafisk dag lägger i år fokus på hur företagsledare ska kunna stå kvar vid rodret i en tid av snabba omställningar.

Ravindra Parnasis, vd för Grafiska Företagen håller öppningstalet vid den årliga konferensen Grafisk dag.

Grafiska företagen bjuder in till den årliga konferensen Grafisk dag på Hötorget i Stockholm den 11 maj. Den röda tråden för årets event är ledarstrategier och hur man lyckas ha ett framgångsrecept i en tid präglad av snabba omställningar i och med digitaliseringen. Frågeställningarna haglar under dagen. Vad ställer digitaliseringen för krav i ett ledarskap. Hur hittar man en vinnande strategi?

En rad framgångsrecept påvisas av talare under dagen. En av föreläsarna, Peter Veres, tog över ägarskapet som 29-åring för tryckeriet JustNu. Han kommer utifrån personliga erfarenheter berätta om fördelarna med att inte “kunna”, men ändå “förstå” en bransch. Dessutom berättar han om resan han och hans bror gjort med tryckeriet som idag är ett av branschens mest lönsamma företag. Och vilka utmaningar och vilken kompetensförsörjning branschen står inför.

Idag går allt att kopiera utom en enda sak – människorna i en organisation. Det menar Svante Randlert, business and people advisor på Academic Work, som hyllats för sina föreläsningar. Han kommer lyfta individen och berätta varför människan är viktigare än någonsin.

Kvällen avslutas i form av underhållning med hyllade komikern Al Pitcher.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: