Latexskrivare nu körklara med färgsystem

PUBLICERAD: 4 maj 2017
UPPDATERAD: 4 maj
Latexskrivare förenat med Color-Logic öppnar för nya användningsområden för Ricoh.

Ricohs skrivare anpassade för displaymaterial, ProL4100-serien, har som första latexsystem certifierats med den globala standarden Color-Logic.

Ricoh kommer demonstrera den nya standarden med sina skrivare på Fespa-mässan i Hamburg den 8 till 12 maj. Pro L4100-serien passar för displaymaterial såsom skyltar eller annan sorts exponering i storformat för inomhus- eller utomhusmiljöer. Dessa kan trycka på metallisk och transparent vinyl, PET-filmer, bakgrundsbelysta displaymedier och polyestersubstrat. Nu är alltså skrivarserien startklar för att köras med färgsystemet Color-Logic och metallfärgerna Process metallic color system som är spjutspetsen bland produkterna. Johan Augustsson, produktionschef inom Ricoh Sverige säger att nya världar och användningsområden öppnas med certifieringen:

– Med förbättrade latexmöjligheter och ett bredare mediaval, inklusive metalliska material kan vi leverera till kunder inom förpackningsindustrin, etikettutskrift, tryckerier, display- och skyltproduktion, och till screentryckföretag som vill skapa effektfulla produkter. Detta kommer att hjälpa dem att kunna särskilja sig i en allt tuffare konkurrens.

ProL4100-serien innehar Ricohs egna vattenbaserade bläck med hartsfärger och  den senaste generationen av Ricohs piezo-skrivarhuvud som levererar latexbläck i variabla droppstorlekar, från fyra pikoliter.

– Fördelen Ricohs latexskrivare får, i kombination med de spännande effekter som kan skapas av Color-Logics programvara, är att kunna skapa nya intäkter både för Ricohs egna tryckleverantörer och deras kunder, säger Richard Ainge, utvecklingsansvarig på Color-Logic.

 

 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)