Snabb och prisvärd textilskrivare snart i Sverige

PUBLICERAD: 11 maj 2017
UPPDATERAD: 11 maj
Bojan Nikolic från Sericomex (mitten) tillsammans med Leif Jansson och Martin Hedberg på Gävle Offset pratade Valuejets i Mutohs monter på Fespa.

Mutohs Valuejet 1948WX är anpassad för företag med on demand produktion och lokal digitalproduktion av allt från kläder till interiör. 

– Vi ser att textil börjar ta fart och det här är en intressant instegsmodell som man kan växa ordentligt med. Prismässigt ligger den helt rätt, säger Martin Möllborn som är platschef på Sericomex i Sverige.

Maskinen klarar trycka ett stort urval av textilier.

I Mutohs monter på Fespamässan i Hamburg bjöds det på flera skrivare i Valuejet-serien och så mycket som fyra helt nya maskiner. Den kanske största snackisen är Valuejet 1948WX, som nu ingår i Sericomex produktportfölj och därmed blir tillgänglig för den svenska marknaden. 

– Den är riktigt snabb med en typisk produktionshastighet på 67 eller 125 kvadratmeter i timmen, men klarar upp till 194 kvadratmeter i timmen. Den klarar 1910 millimeter bredd och har fyra printhuvuden, säger Martin Möllborn på Sericomex i Sverige som ägs av Mutoh.

Valuejet 1948WX innehar den senaste Piezo-inkjettekniken.

– Man kan köra direkt på ett större urval av textilier så som flaggmaterial, hemtextiler och så vidare. Men man kan även printa på sublimeringspapper. 

Valuejet 1948WX innehar den senaste Piezo-inkjettekniken och har en variabel dropputskrift. Exempelvis små droppar idealiska för lätta tyger. Större droppar passande för tjockare tyger som kräver högre bläckdoser.

Snart kommer textilskrivaren släppas i Sverige och ingår gör mervärden som upprullningssystem, bläck, frakt, och installation. Maskinen kommer troligen vara leveransklar i september och Martin tillägger att det handlar om en mycket prisvärd maskin. 

– Du ska i alla fall för under 450 000 kronor kunna köra ditt eget race med textil. 

Vilka kunder lämpar sig maskinen för?

– Middle-range kunder eller kunder som vill satsa på textil. Vi ser att textil börjar växa och det här är en perfekt maskin för de som ser att framtiden är textil. Prismässigt ligger den bra.

Läs vidare

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Han trycker HTV för MC-klubbar, Österlenturister och hårdrockare

Signs n’ Shirts trycker kläder och stickers åt allt från motorcykelklubbar och hårdrocksband till turister på Österlen. Sedan firman flyttade till en butik i Tomelilla under hösten har allt fler lokala företagare fått upp ögonen för verksamheten.
SS1

Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.
TXF-150-75

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w