Snabb och prisvärd textilskrivare snart i Sverige

Bojan Nikolic från Sericomex (mitten) tillsammans med Leif Jansson och Martin Hedberg på Gävle Offset pratade Valuejets i Mutohs monter på Fespa.

Mutohs Valuejet 1948WX är anpassad för företag med on demand produktion och lokal digitalproduktion av allt från kläder till interiör. 

– Vi ser att textil börjar ta fart och det här är en intressant instegsmodell som man kan växa ordentligt med. Prismässigt ligger den helt rätt, säger Martin Möllborn som är platschef på Sericomex i Sverige.

Maskinen klarar trycka ett stort urval av textilier.

I Mutohs monter på Fespamässan i Hamburg bjöds det på flera skrivare i Valuejet-serien och så mycket som fyra helt nya maskiner. Den kanske största snackisen är Valuejet 1948WX, som nu ingår i Sericomex produktportfölj och därmed blir tillgänglig för den svenska marknaden. 

– Den är riktigt snabb med en typisk produktionshastighet på 67 eller 125 kvadratmeter i timmen, men klarar upp till 194 kvadratmeter i timmen. Den klarar 1910 millimeter bredd och har fyra printhuvuden, säger Martin Möllborn på Sericomex i Sverige som ägs av Mutoh.

Valuejet 1948WX innehar den senaste Piezo-inkjettekniken.

– Man kan köra direkt på ett större urval av textilier så som flaggmaterial, hemtextiler och så vidare. Men man kan även printa på sublimeringspapper. 

Valuejet 1948WX innehar den senaste Piezo-inkjettekniken och har en variabel dropputskrift. Exempelvis små droppar idealiska för lätta tyger. Större droppar passande för tjockare tyger som kräver högre bläckdoser.

Snart kommer textilskrivaren släppas i Sverige och ingår gör mervärden som upprullningssystem, bläck, frakt, och installation. Maskinen kommer troligen vara leveransklar i september och Martin tillägger att det handlar om en mycket prisvärd maskin. 

– Du ska i alla fall för under 450 000 kronor kunna köra ditt eget race med textil. 

Vilka kunder lämpar sig maskinen för?

– Middle-range kunder eller kunder som vill satsa på textil. Vi ser att textil börjar växa och det här är en perfekt maskin för de som ser att framtiden är textil. Prismässigt ligger den bra.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *