Snabb och prisvärd textilskrivare snart i Sverige

PUBLICERAD: 11 maj 2017
UPPDATERAD: 11 maj
Bojan Nikolic från Sericomex (mitten) tillsammans med Leif Jansson och Martin Hedberg på Gävle Offset pratade Valuejets i Mutohs monter på Fespa.

Mutohs Valuejet 1948WX är anpassad för företag med on demand produktion och lokal digitalproduktion av allt från kläder till interiör. 

– Vi ser att textil börjar ta fart och det här är en intressant instegsmodell som man kan växa ordentligt med. Prismässigt ligger den helt rätt, säger Martin Möllborn som är platschef på Sericomex i Sverige.

Maskinen klarar trycka ett stort urval av textilier.

I Mutohs monter på Fespamässan i Hamburg bjöds det på flera skrivare i Valuejet-serien och så mycket som fyra helt nya maskiner. Den kanske största snackisen är Valuejet 1948WX, som nu ingår i Sericomex produktportfölj och därmed blir tillgänglig för den svenska marknaden. 

– Den är riktigt snabb med en typisk produktionshastighet på 67 eller 125 kvadratmeter i timmen, men klarar upp till 194 kvadratmeter i timmen. Den klarar 1910 millimeter bredd och har fyra printhuvuden, säger Martin Möllborn på Sericomex i Sverige som ägs av Mutoh.

Valuejet 1948WX innehar den senaste Piezo-inkjettekniken.

– Man kan köra direkt på ett större urval av textilier så som flaggmaterial, hemtextiler och så vidare. Men man kan även printa på sublimeringspapper. 

Valuejet 1948WX innehar den senaste Piezo-inkjettekniken och har en variabel dropputskrift. Exempelvis små droppar idealiska för lätta tyger. Större droppar passande för tjockare tyger som kräver högre bläckdoser.

Snart kommer textilskrivaren släppas i Sverige och ingår gör mervärden som upprullningssystem, bläck, frakt, och installation. Maskinen kommer troligen vara leveransklar i september och Martin tillägger att det handlar om en mycket prisvärd maskin. 

– Du ska i alla fall för under 450 000 kronor kunna köra ditt eget race med textil. 

Vilka kunder lämpar sig maskinen för?

– Middle-range kunder eller kunder som vill satsa på textil. Vi ser att textil börjar växa och det här är en perfekt maskin för de som ser att framtiden är textil. Prismässigt ligger den bra.

Läs vidare

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Projicering av motivet för exakt textiltryck

Den stora nyheten hos Stahls under Fespa var utan tvekan nya Hotronix ProPlace IQ, en patenterad lösning där motivet projiceras på tyget för en exakt placering av trycket.
Stahls 1

Senaste nytt

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2