Snabb och prisvärd textilskrivare snart i Sverige

PUBLICERAD: 11 maj 2017
UPPDATERAD: 11 maj
Bojan Nikolic från Sericomex (mitten) tillsammans med Leif Jansson och Martin Hedberg på Gävle Offset pratade Valuejets i Mutohs monter på Fespa.

Mutohs Valuejet 1948WX är anpassad för företag med on demand produktion och lokal digitalproduktion av allt från kläder till interiör. 

– Vi ser att textil börjar ta fart och det här är en intressant instegsmodell som man kan växa ordentligt med. Prismässigt ligger den helt rätt, säger Martin Möllborn som är platschef på Sericomex i Sverige.

Maskinen klarar trycka ett stort urval av textilier.

I Mutohs monter på Fespamässan i Hamburg bjöds det på flera skrivare i Valuejet-serien och så mycket som fyra helt nya maskiner. Den kanske största snackisen är Valuejet 1948WX, som nu ingår i Sericomex produktportfölj och därmed blir tillgänglig för den svenska marknaden. 

– Den är riktigt snabb med en typisk produktionshastighet på 67 eller 125 kvadratmeter i timmen, men klarar upp till 194 kvadratmeter i timmen. Den klarar 1910 millimeter bredd och har fyra printhuvuden, säger Martin Möllborn på Sericomex i Sverige som ägs av Mutoh.

Valuejet 1948WX innehar den senaste Piezo-inkjettekniken.

– Man kan köra direkt på ett större urval av textilier så som flaggmaterial, hemtextiler och så vidare. Men man kan även printa på sublimeringspapper. 

Valuejet 1948WX innehar den senaste Piezo-inkjettekniken och har en variabel dropputskrift. Exempelvis små droppar idealiska för lätta tyger. Större droppar passande för tjockare tyger som kräver högre bläckdoser.

Snart kommer textilskrivaren släppas i Sverige och ingår gör mervärden som upprullningssystem, bläck, frakt, och installation. Maskinen kommer troligen vara leveransklar i september och Martin tillägger att det handlar om en mycket prisvärd maskin. 

– Du ska i alla fall för under 450 000 kronor kunna köra ditt eget race med textil. 

Vilka kunder lämpar sig maskinen för?

– Middle-range kunder eller kunder som vill satsa på textil. Vi ser att textil börjar växa och det här är en perfekt maskin för de som ser att framtiden är textil. Prismässigt ligger den bra.

Läs vidare

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Bryggerijätte förvärvar tryckföretag i Stockholm

Förvärvet är en del av en satsning på textil- och merchandise inom restaurang- och besöksnäringen.
Spendrups_Swagg-3

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Epson vill ändra spelreglerna för små tillverkare

Under temat 'Precision, kompakt och energibesparande' lanserar Epson sina planer för Drupa. Det finns flera spännande nyheter att se fram emot.
Epson_Drupa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)