Flexibel och högproduktiv etikettskrivare

PUBLICERAD: 16 maj 2017
UPPDATERAD: 16 maj
Domino N610i Focus levererar en hastighet av 50 till 75 meter per minut.

– Varje flexo- eller digitalpress på marknaden är ett tillämpningsområde för Dominos nya inkjetteknik, säger Eric White.

Eric White, affärsutvecklingsansvarig för Domino i Norden.

Högproduktiv som en flexotryckpress och flexibel som att trycka digitalt. Det handlar om Dominos nya instegsmodell N610i som fått tillägget Focus i namnet.
– Den har väldigt hög kapacitet jämfört med vad som är branschstandard idag, säger Eric White, Business Development Manager och ansvarig för N610i i Norden på Domino, och fortsätter:
– Den producerar två till tre gånger så många säljbara etiketter per skift som andra digitaltekniker. Dessutom ger den mer intensiva färger som också är väldigt fysiskt tåliga.
Den nya tekniken som kommer med inkjet kommer öppna nya dörrar i branschen:
– Vi ser ett genombrott och den har en avsevärt högre kapacitet. Den matchar helt klart flexo med sin upplösning och hastighet av 50 till 75 meter per minut.

Genomsnittslängderna krymper när serierna blir mindre och omställningar görs snabbare mellan jobben.
– Där accelererar flexo trögt. Inkjet är bättre.
Vill man ha screenliknande tryck i flexo eller planscreentryck, så är korta serier otroligt komplicerat och kostsamt i material och inställningstid, enligt White.
– Det blir inga problem med Dominos inkjetteknik.

Domino N610i Focus har just lanserats. Eric White säger att den kommer till ett mycket konkurrenskraftigt pris och med låga investerings- och förbrukningskostnader.

Med den nya Inkjet-tekniken går det även att skapa taktila etiketter. På Interpack-mässan visades prov på flera olika texturer maskinen klarar att producera. Vad sägs till exempel om ett ormskinn som väcker närmast samma beröringskänslor som att smeka en riktig orm. Arbetsgången för den taktila processen är att maskinen först lägger ett mönster med vitt och sen fortsätter komplettera med tryck över med andra färger vilket skapar höjd och möjliggör tryck av variabla bakgrundsmönster.
– Allt görs i full hastighet – 50 eller 75 meter meter per minut.

Eric White säger att målgruppen för den nya instegsmodellen är tryckerier som är på gång att skrida till verket med att byta ut sina flexopressar. Äldre maskiner som producerar smalt, korta serier och börjar bli gamla.
– Då är den här billig, flexibel och har en hög kapacitet.
Inkjet har varit på gång länge och intresset är stort, enligt White.
– Det är jätteintressant och vi har flera kunder på gång in i Norden.

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Nyheterna duggar tätt hos Plockmatic

Det bjuds på ett smörgåsbord av produktnyheter i Plockmatics monter under Sign&Print Scandinavia, bland annat inom broschyrhäftesproduktion och automatiserade skärbord.
Plockmatic Tommy 1 webb

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449