Sätter fart på godistillverkningen

Martin Bregmo, vd på Bregmo Reklamgodis AB ser möjligheter med deras nya skärningsmaskin.

Godisfabriken Bregmos Reklamgodis investerar i maskinparken. Med tre verksamheter i huset och en ny skärningsmaskin satsar de på att kunna producera ytterligare fem till sju miljoner godisförpackningar om året.
Godisfabriken Bregmos tillverkar och förpackar godis i alla dess former. De har egen godistillverkning, eget tryckeri samt förpackningsavdelning. Nu flyttar de in stansning och efterbehandlingen i eget hus efter att ha förstärkt maskinparken med en Duplo PFI di-cutter 300.
– Vi har målsättningen att hela tiden effektivisera processer och flöden. Även att digitalisera. Duplon är en del i att effektivisera och förändra. Maskinen är gjord för mindre serier och anpassad för att enkelt ställa om, säger Martin Bregmo.
På företaget får det traditionella tänket ständigt stå tillbaka för det moderna, enligt företagets vd Martin Bregmo.
– Som alltid när det gäller tillverkning och produktion handlar det om att kapa kostnader, bli effektivare och snabbare. Vi ifrågasätter hela tiden vårt handlande.
Genomgående jobbar de för att tillgodose kundernas önskemål med ofta mindre produktionsserier. Duplo PFI di-cutter 300 som levererats av Neopost skär ut markeringar på papper och kartong för vikningar – bland annat för att klara Bregmos externa jobb med tryck på ark som köpts in. Skärningsmaskinen kan producera en mängd olika digitaltrycks- och förpackningsprodukter genom flertalet skärningar och perforerings- och fönsterstansningar på ett brett utbud av papper, och klarar hantera 3 000 ark i timmen.
– Det som tidigare varit outsourcat ska vi nu göra själva. Nu separeras tryckning och efterbehandling och på det viset kan vi jobba med fler och olika leverantörer på våra trycksaker, säger Bregmo och tillägger att de därmed också kan utöka antalet produkter och kan tänka annorlunda.
– Tack vare att vi själva investerar i efterbearbetningen, kan vi utöka antalet produkter, och få en bättre kontroll på flödet och leveranstiden.
Så småningom är tanken att ha en heltidstjänst på skärnings- och stansmaskinen.
– Den kom i drift i mars. Vi håller på att trimma in och skapa arbetsplats för maskinen. I augusti ska den vara i full gång, säger Martin Bregmo och fortsätter:
– Vi förväntar oss såklart att det slutprodukterna blir billigare när vi kan göra allt i ett flöde, och bättre ergonomi för våra anställda. Det kommer också bidra till fler produkter och produktutveckling.
Närmast gör företaget en stor investering i chokladproduktionen med syftet att framöver helt digitalisera chokladtillverkningen.
– Vi lägger tre miljoner om året på vår maskinpark, så det är en ganska aggressiv investeringsplan.
– För oss som har små serier så är det idealiskt med digitaltryck. Alla våra trycksaker kommer så småningom att vara digitala, säger Martin Bregmo.
Bregmos Reklamgodis AB innehar en maskinpark för chokladtillverkning, ett tryckeri med tre flexopressar samt en förpackningsavdelning som huserar sex stycken förpackningsmaskiner. Chokladbitar, tuggummi och godis i olika förpackningar som kartonger och påsar produceras.
– Från augusti när vi är i full gång då ska vi få ut någonstans mellan fem och sju miljoner förpackningar om året i vår Duplo. Och det vill vi öka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: