H-tryck växer ur lokalerna

PUBLICERAD: 22 juni 2017
UPPDATERAD: 22 juni

Bröderna Hansson H-tryck i Markaryd har haft en stabil utveckling de senaste åren. Nu bygger de ut verksamheten med ett nytt höglager på 1900 kvadratmeter.

– Vi bygger ut med en tredjedel, säger Sam Hansson.

H-tryck i Markaryd växer så det knakar. Det har blivit trångt i lokalerna och nu ska de bygga nytt – ett höglager.

– Tanken med nybyggnationen är att vårt befintliga lager i dag blir produktionsyta och den nya fastigheten blir ett höglager.

H-tryck i Markaryd är en återförsäljare av trycksaker. I runda slängar vilar produktionstrycket på 60 procent offset med rulle och kuvertpressar. 40 procent är digitalt med arkmaskiner.

– Den befintliga produktionen har ökat för oss som klassiska utskick och trycksaker.

Försäljningen talar sitt tydliga språk. 2009 omsatte företaget 21,9 miljoner kronor och 2016 landade omsättningen på 56 miljoner kronor.

– Detta året kommer sluta någonstans runt 60 miljoner kronor. Så det är en stabil uppgång, säger Sam Hansson och berättar att de kommer fortsätta likt föregående åren att göra nya maskininvesteringar. Inte minst för att bredda sig på den nya tilltänkta produktionsytan.

– Det kommer bli fler maskiner. Det handlar om cirka en till två miljoner per år i investeringar som vi gjort de senaste åren.

Vad ligger bakom er uppgång?

– Vi jobbar hårt, säger Hansson med eftertryck och tillägger att de kör sju på morgonen till fyra på eftermiddag utan massa onödiga möten och annat tjafs som tar tid.

– Vi har också haft en aggressivare marknadsföring med nya säljare och sen är det konkurrenter som har försvunnit. Vi har haft ganska mycket flyt, konstaterar Hansson.

 

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2