H-tryck växer ur lokalerna

PUBLICERAD: 22 juni 2017
UPPDATERAD: 22 juni

Bröderna Hansson H-tryck i Markaryd har haft en stabil utveckling de senaste åren. Nu bygger de ut verksamheten med ett nytt höglager på 1900 kvadratmeter.

– Vi bygger ut med en tredjedel, säger Sam Hansson.

H-tryck i Markaryd växer så det knakar. Det har blivit trångt i lokalerna och nu ska de bygga nytt – ett höglager.

– Tanken med nybyggnationen är att vårt befintliga lager i dag blir produktionsyta och den nya fastigheten blir ett höglager.

H-tryck i Markaryd är en återförsäljare av trycksaker. I runda slängar vilar produktionstrycket på 60 procent offset med rulle och kuvertpressar. 40 procent är digitalt med arkmaskiner.

– Den befintliga produktionen har ökat för oss som klassiska utskick och trycksaker.

Försäljningen talar sitt tydliga språk. 2009 omsatte företaget 21,9 miljoner kronor och 2016 landade omsättningen på 56 miljoner kronor.

– Detta året kommer sluta någonstans runt 60 miljoner kronor. Så det är en stabil uppgång, säger Sam Hansson och berättar att de kommer fortsätta likt föregående åren att göra nya maskininvesteringar. Inte minst för att bredda sig på den nya tilltänkta produktionsytan.

– Det kommer bli fler maskiner. Det handlar om cirka en till två miljoner per år i investeringar som vi gjort de senaste åren.

Vad ligger bakom er uppgång?

– Vi jobbar hårt, säger Hansson med eftertryck och tillägger att de kör sju på morgonen till fyra på eftermiddag utan massa onödiga möten och annat tjafs som tar tid.

– Vi har också haft en aggressivare marknadsföring med nya säljare och sen är det konkurrenter som har försvunnit. Vi har haft ganska mycket flyt, konstaterar Hansson.

 

Läs vidare

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1