De släpper “grönt” sortiment med tryckfärger

Hubergroups nya tryckfärgsserie har fått miljömärkningen cradle to cradle.

Tyska tryckfärgstillverkaren Hubergroup lanserar miljömärkta tryckfärger för offset-tryck.

Det nya sortimentet med tryckfärger från Hubergroup är anpassat för konventionellt offset-tryck. Det är bland annat  baserat på förnybara vegetabiliska oljor och är koboltfritt. Det har även fått miljöstandarden “cradle to cradle” (vagga till vagga) där förutsättningen är, för produkter som får inneha märkningen, att de kan återvinnas och att materialen som används är säkra för miljö och hälsa. Användningen av luft, vatten och energi i produktionsprocesserna ska också uppfylla kraven.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Riktigt lyxiga småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: