Mimaki visar maskinlösningar för korta serier

När det är dags för Labelexpo Europe i september ställer Mimaki ut en variation av digitala flatbäddskrivare och skärsystem som är lämpade för produktion av till exempel etiketter och förpackningar i korta serier.

Mimaki, tillverkare av bläckstråleskrivare i storformat och skärsystem, visar upp en mängd storformatsskrivare på Labelexpo Europe i Bryssel som hålls i september.

UV-LED-flatbäddsskrivaren UJF-7151 plus är lämpad för direktutskrifter på föremål. Under mässan kommer Mimaki skriva ut applikationer för industriell märkning på rigida substrat. I kombination till skrivaren finns en anordning, en liten laserskärare som skär ut trycksaker till färdiga produkter. Lösningen är speciellt lämpad för korta serier och industriella applikationer, upplösningen är 1200 dpi, och skrivaren har en 710 gånger 510 millimeter utskriftsyta.

De kommer även visa upp utskrift och skärning av specialetiketter med silverfärg i skrivarserien CJV150. De innehar även skärfunktion. Med en upplösning på 1440 bildpunkter per tum körs bläcktyper som silver, orange och svart light.

Direktutskrift på wellpapp är ett annat hett ämne för Mimaki. Det görs med UV-LED-flatbäddsskrivaren UJF-6042MkII och skärbordet CFL-605RT. Med dessa lösningar går det att skapa olika objekt i wellpapp, exempelvis lådor och butiksmaterial. Flatbäddsskrivaren har en utskriftsyta på 610 gånger 420 millimeter och kan skriva ut på substrat med tjocklekar upp till 153 millimeter.

Det blir också 360-gradiga utskrifter på cylindriska föremål, med Mimakis så kallade “Kebab-funktion”. Bland annat görs utskrifter på glas- och plastflaskor på UV-LED– flatbäddsskrivaren UJF-3042MkII.

Labelexpo Europe pågår i Bryssel den 25 till 28 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: