Nytt färgsystem riktat mot livsmedelsförpackningar

Pulse roll label products visar upp sitt senaste UV- och flexofärgsystem Puretone FPC på Labelexpo Europe i slutet av september.

Brittiska lack- och färgtillverkaren Pulse roll label products avslöjar sitt senaste UV- och flexofärgsystem Puretone FPC, nischat mot livsmedelsförpackningar.

Tryckfärgerna är kompatibla med livsmedelsförpackningar, dock ej för direktkontakt med livsmedlen. Färgsystemet är speciellt anpassat för krympfilmer och alla de vanligaste typerna av etikettering. Enligt företaget har det en utmärkt vidhäftning på en mängd substrat, bland annat diverse olika bestrukna papper och filmer. Vidare ska det vara speciellt anpassat för olika typer av flexoskrivare i industrisektorn där fasta ligger på att leva upp till bestämmelser och riktlinjer kring förpackningar och märkning till livsmedel. Andra produkter som visas upp är en opak vit FPC-krympfilm, speciella svarta och metalliska bläck samt FPC-lacker och lim. Dessutom introduceras en ny vidhäftande och kallfoliering FPC, samt en vidhäftande laminering för olika polyetensubstrat.

Företaget meddelar att de gör sin största satsning hittills på mässan i år. I montern ska de sätta färgsystemet Puretone FPC på prov genom att blanda, matcha och granska tryckfärgerna i den senaste kontrollutrustningen inom prepress.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *