Stryktåliga etikettmaterial för många branscher

Lintec presenterar en rad etikettmaterial anpassade för flera branscher där stryktåliga etiketter är ett krav. Här finns bland annat etikettmaterial för digitala utskrifter.

Lintec ställer ut på Labelexpo Europe i september med sitt sortiment av självhäftande etikettmaterial. Den kanske största nyheten är ett etikettmaterial med stark vidhäftning för applicering på svåra substrat som grova ytor, polypropen och polykarbonater. Användningsområden kan till exempel vara säkerhetsetiketter och varningsetiketter på elektriska apparater. Tillverkaren menar också att den starka vidhäftningen mellan två klisterytor gör materialet lämpligt för etiketter till bagage.

Ett annat av företagets material är lättapplicerat och motverkar att luftbubblor bildas under etiketten. Materialet sväller heller inte när det fästs på formsprutade plastprodukter som har en tendens att evaporera. Materialet är anpassat för elektriska apparater, displayetiketter och andra större etiketter.

Det blir även etikettmaterial för uppmärkning av sjukvårdsprodukter som blod- och IV-påsar. Även ett värmetåligt material för etiketter på provrör i labbmiljöer. Materialets vidhäftning består vid såväl nedfrysning som upphettning.

Det finns också en radda med etikettmaterial som enkelt kan tas bort med vatten från behållare och flaskor.

På Labelexpo Europe för två år sedan visade  det japanbaserade företaget upp etikettmaterial utvecklade för oljiga substrat. Dessa tar de med sig även denna gång. Limmet i etikettmaterialet absorberar olja, och är därför passande för att märka upp olika stålprodukter och bildelar.

Sist men inte minst visar Lintec upp en hel rad etikettmaterial som är anpassade för digitala utskrifter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *