Rulloffset-lösning för konverterare

PUBLICERAD: 30 augusti 2017
UPPDATERAD: 30 augusti
Contiweb Thallo är rulloffset-lösningen riktad mot etikett- och förpackningskonverterare.

Contiweb Thallo är rulloffset-maskinen anpassad för produktion av flexibla etiketter och förpackningar.

Rulloffset-lösningen Contiweb Thallo är sprungen ur ett samarbete mellan Contiweb och DG Press. Maskinen är utvecklad för att effektivisera produktionen av etiketter och förpackningar. Det kan avse olika typer av folier, filmer, papper och kartongbaserade förpackningar. Remko Koolbergen, delägare och direktör på DG Press säger att Contiweb Thallo utvecklades  för att möta snabba förändringar på marknaden genom att erbjuda kortare körningar, högre utskriftskvalitet, kortare ledtider och lägre kostnader.

Företagen aviserar att de sålt tre av dessa system efter visningen på Drupa-mässan 2016. Härnäst demonstreras Contiweb Thallo i drift på Labelexpo tillsammans med olika typer av utrustning för efterbehandling.

 

Läs vidare

Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.
Oppboga-from-abovex

Xeikon omorganiserar för att framtidssäkra

Xeikon ska omorganisera sin verksamhet "för att anpassa sig till den nuvarande verkligheten", med en post-Covid förändring i konsumentbeteende och en resulterande nedgång i försäljning, kombinerat med högre löner och stigande energipriser, som har "satt företagets framtid i riskzonen". Det skriver tidningen Digital Labels & Packaging.
Xeikonx

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Designscenen på Empack 2023 var platsen för prisutdelningen för Packnorth Award 2023. Sex glada vinnare tog den 5 oktober emot sina diplom som ett bevis på suveräna bidrag. Tävlingen arrangeras av Packnews med stöd av partners som Scanpack och Packbridge.
Packnorth kollage

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera