PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden hamnar rätt i förhållande till stansen.

– Maskinen stansar 4000 ark i maximalt 380 x 520 mm, berättar Bo Larson från PDF. Det gör den perfekt för digitaltryckeriet som även vill kunna erbjuda några hundra eller några tusen förpackningar till en lokal tillverkare. Faktum är att med den här maskinen så öppnas dörrar till helt nya marknader för våra kunder.

Stansverktygen köps typiskt från Tyskland eller England, där de tillverkas utifrån en Illustrator-fil eller en fil från något CAD-program.

– Hur länge stansverktyget håller beror givetvis på papperet. Men 200 000 ark räknar tillverkaren med som en rimlig förväntan. Papperstjockleken kan variera mellan 150 och 400 gram och du har ett pin-register och en magnetisk cyliner, så det går väldigt snabbt att byta till en ny stansplåt. Högstapeliläggare och ett avläggarbord gör också att maskinen kan arbeta obemannad, förutsatt att man har något som tar hand om produkterna när de kommer ut.

RDC-Flex är en av de första produkterna hos nya Plockmatic Industrial, där man i samarbete med andra leverantörer tar fram produkter som sedan säljs i hela världen under Plockmatics varumärke.

Här ser du kort hur RDC-Flex arbetar.

RDC-Flex är en stans för servicetryckeriet. På någon minut byter du verktyg och får ut skräddarsydda produkter med stansade hörn, fönster och biglinjer. Bo Larson från PDF i Sverige säljer.

Med ett par pinnar registrerar du stansformen.

 

Maximala arkstorleken är 380 x 520 mm. Det här arket är tryckt i en HP Indigo och sedan på under en sekund förvandlat till en kortlek. Har du en kapsellimmare kan du även göra asken helt färdig efter att först ha stansat den i RDC-Flex.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *