PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

PUBLICERAD: 12 september 2017
UPPDATERAD: 12 september

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden hamnar rätt i förhållande till stansen.

– Maskinen stansar 4000 ark i maximalt 380 x 520 mm, berättar Bo Larson från PDF. Det gör den perfekt för digitaltryckeriet som även vill kunna erbjuda några hundra eller några tusen förpackningar till en lokal tillverkare. Faktum är att med den här maskinen så öppnas dörrar till helt nya marknader för våra kunder.

Stansverktygen köps typiskt från Tyskland eller England, där de tillverkas utifrån en Illustrator-fil eller en fil från något CAD-program.

– Hur länge stansverktyget håller beror givetvis på papperet. Men 200 000 ark räknar tillverkaren med som en rimlig förväntan. Papperstjockleken kan variera mellan 150 och 400 gram och du har ett pin-register och en magnetisk cyliner, så det går väldigt snabbt att byta till en ny stansplåt. Högstapeliläggare och ett avläggarbord gör också att maskinen kan arbeta obemannad, förutsatt att man har något som tar hand om produkterna när de kommer ut.

RDC-Flex är en av de första produkterna hos nya Plockmatic Industrial, där man i samarbete med andra leverantörer tar fram produkter som sedan säljs i hela världen under Plockmatics varumärke.

Här ser du kort hur RDC-Flex arbetar.

RDC-Flex är en stans för servicetryckeriet. På någon minut byter du verktyg och får ut skräddarsydda produkter med stansade hörn, fönster och biglinjer. Bo Larson från PDF i Sverige säljer.

Med ett par pinnar registrerar du stansformen.

 

Maximala arkstorleken är 380 x 520 mm. Det här arket är tryckt i en HP Indigo och sedan på under en sekund förvandlat till en kortlek. Har du en kapsellimmare kan du även göra asken helt färdig efter att först ha stansat den i RDC-Flex.

Läs vidare

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R