PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

PUBLICERAD: 12 september 2017
UPPDATERAD: 12 september

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden hamnar rätt i förhållande till stansen.

– Maskinen stansar 4000 ark i maximalt 380 x 520 mm, berättar Bo Larson från PDF. Det gör den perfekt för digitaltryckeriet som även vill kunna erbjuda några hundra eller några tusen förpackningar till en lokal tillverkare. Faktum är att med den här maskinen så öppnas dörrar till helt nya marknader för våra kunder.

Stansverktygen köps typiskt från Tyskland eller England, där de tillverkas utifrån en Illustrator-fil eller en fil från något CAD-program.

– Hur länge stansverktyget håller beror givetvis på papperet. Men 200 000 ark räknar tillverkaren med som en rimlig förväntan. Papperstjockleken kan variera mellan 150 och 400 gram och du har ett pin-register och en magnetisk cyliner, så det går väldigt snabbt att byta till en ny stansplåt. Högstapeliläggare och ett avläggarbord gör också att maskinen kan arbeta obemannad, förutsatt att man har något som tar hand om produkterna när de kommer ut.

RDC-Flex är en av de första produkterna hos nya Plockmatic Industrial, där man i samarbete med andra leverantörer tar fram produkter som sedan säljs i hela världen under Plockmatics varumärke.

Här ser du kort hur RDC-Flex arbetar.

RDC-Flex är en stans för servicetryckeriet. På någon minut byter du verktyg och får ut skräddarsydda produkter med stansade hörn, fönster och biglinjer. Bo Larson från PDF i Sverige säljer.

Med ett par pinnar registrerar du stansformen.

 

Maximala arkstorleken är 380 x 520 mm. Det här arket är tryckt i en HP Indigo och sedan på under en sekund förvandlat till en kortlek. Har du en kapsellimmare kan du även göra asken helt färdig efter att först ha stansat den i RDC-Flex.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)