Elanders varslar i Sverige – 50 anställda berörs

Elanders Sverige AB som ingår i tryckerikoncernen Elanders affärsområde avseende trycksaker- och förpackningslösningar har lagt ett varsel om uppsägning. 50 av de anställda, där merparten arbetar i Mölnlycke berörs.

I ett pressmeddelande framgår att vissa av de varslade kommer att erbjudas en annan tjänst. Bakgrunden till varslet i Sverige sägs vara en fortsatt anpassning till marknadsläget inom företagets affärsområde Print & packaging solutions.

För närmare tre år sedan aviserade tryckerikoncernen om uppsägningar. Då varslades 40 procent av personalen i Mölnlycke, det vill säga 90 anställda. Totalt rörde det sig om 120 anställda i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: