De bygger ut med digitala skyltar

PUBLICERAD: 18 oktober 2017
UPPDATERAD: 18 oktober
Clear Channel får rättigheterna att sälja reklam på Adcitymedias inomhusskärmar i nio köpcentrum runt om i landet.

Företaget inom digital utomhusreklam, Clear Channel, kritar på avtal och expanderar sitt nätverk med ett 90-tal skärmar runt om i landet.

Det tog fart för Clear Channel för drygt sex år sedan när de lanserade Sveriges första digitala utomhusreklam i Stockholms tunnelbana. Sedan dess täcker de in större delar av landet med sina skyltar. Nu expanderar man ytterligare med 90 skärmar efter att ha rott hem rättigheterna att sälja reklam på Adcitymedias inomhusskärmar i nio köpcentrum runt om i landet. Tidigare var det Visual Art som hade försäljningsrättigheterna till hälften av skärmarna i avtalet. Bakgrunden till affären är att Adcitymedia, som främst har storformat i sin portfölj, valde att lägga ut sitt bestånd med inomhusskärmar på upphandling.

– Vi fortsätter dock att sälja på storformat i anslutning till dessa köpcentrum. Detta är ett positivt och strategiskt beslut för oss säger Anders Axelsson, vd för Adcitymedia.

Ola Klingenborg, vd för Clear Channel Scandinavia:

– Det här avtalet innebär bland annat att vi kommer totalt dominera Västerås, och att vi ytterligare stärker vårt unikt starka erbjudande i Sveriges 20 största städer.

Han säger vidare att de sjösatt plattformen Flex med programenligt innehåll, samt en branschgemensam digital valuta.

– Nu är det rätt tid att trycka gasen i botten på ytterligare expansion av vårt digitala nätverk. Vår satsning på nästa generation av digital utomhusreklam, DOOH 2.0, har redan tagits väldigt väl emot av marknaden.

Clear Channels nätverk brer ut sig över hela Skandinavien. Bara i Sverige har de i samband med den nya affären närmare 800 digitala skärmar i Sveriges 20 största städer.

 

 

 

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1