Horizon bjöd in till branschträff

PUBLICERAD: 22 november 2017
UPPDATERAD: 22 november
Patrick Piecha från Onlineprinters (diedruckerei.de) var en av föreläsarna på arrangemanget Finishing First. Han berättade om tryckerijättens speciella processer och dynamik inom onlinetryck.

Branschträffen Finishing First lockade till sig omkring 200 personer som informerade sig om aktuella branschtrender och lösningar gällande digital transformation inom efterbehandling. Limbindningstillämpningar stod högt i kurs hos deltagarna.

Under årets event Finishing First, på Horizon Academy i tyska Quickborn, låg fokus på att presentera mer än 20 aktuella lösningar för efterbehandling av trycksaker av olika typ och mängd – från mindre upplagor till industriell produktion. Horizon, i samarbete med tryckpressleverantörerna Hunkeler och Canon samt papperstillverkaren Crown van Gelder visade upp digitala rulltillämpningar för variabel produktion av böcker, broschyrer och DirectMailings.

Limbindaren BQ-480 drog publik.

Flaggskeppet i Horizons BQ-serie demonstrerades. BQ-480 är en helautomatisk, högpresterande fyrabackars-limbindare för EVA-hotmelt- eller PUR-bindningar. Den har ett integrerat och automatiskt kalkyleringssytem som snabbar på en variabel bokproduktion och möjliggör formatbyte utan manuella inställningar. Limbindningstillämpningar för olika produktionskoncept var för övrigt något som stod högt i kurs bland deltagarna.

Runt 200 personer var på plats för att knyta nya kontakter och lära sig mer om Horizons produkter.

 

En annan maskin som drog till sig publik var Horizon FoldLiner 7 – det kombinerade systemet av falsmaskin och sadelhäftare speciellt utformat för produktion av sadelhäftade broschyrer direkt från arket. Här syntes även sadelhäftaren och plockmaskinen StitchLiner Mark III som presenterades för första gången på fjolårets Finishing First.

Nya produktlanseringar varvades även med en rad föredrag där den röda tråden i mångt och mycket handlade om individuellt skräddarsydda system. Patrick Piecha från Onlineprinters (diedruckerei.de) berättade om de speciella processerna och dynamiken inom onlinetryck, medan Esben Mols Kabell från LaserTryk  pekade ut de möjligheter som distributionskanaler på nätet innebär för tryckeribranschen. Hans Gut från Hunkeler var på plats för att tala om aktuella trender inom digitaltryck och efterbehandling.

Norbert Wienck, vd på Horizon, var nöjd med årets arrangemang:

– Redan under själva tillställningen fick vi mycket positiv feedback från många deltagare, säger han och tillägger att han även fick möjlighet att bygga på sig ny kunskap kring kunderna.

– Som vd på Horizon kunde jag få förstahandsinformation om våra kunders behov och samla värdefulla idéer för mitt arbete. Grundprincipen för ett partnersamarbete mellan Horizon och våra kunder har därmed åter igen visat sig vara helt rätt.

 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)