Horizon bjöd in till branschträff

Patrick Piecha från Onlineprinters (diedruckerei.de) var en av föreläsarna på arrangemanget Finishing First. Han berättade om tryckerijättens speciella processer och dynamik inom onlinetryck.

Branschträffen Finishing First lockade till sig omkring 200 personer som informerade sig om aktuella branschtrender och lösningar gällande digital transformation inom efterbehandling. Limbindningstillämpningar stod högt i kurs hos deltagarna.

Under årets event Finishing First, på Horizon Academy i tyska Quickborn, låg fokus på att presentera mer än 20 aktuella lösningar för efterbehandling av trycksaker av olika typ och mängd – från mindre upplagor till industriell produktion. Horizon, i samarbete med tryckpressleverantörerna Hunkeler och Canon samt papperstillverkaren Crown van Gelder visade upp digitala rulltillämpningar för variabel produktion av böcker, broschyrer och DirectMailings.

Limbindaren BQ-480 drog publik.

Flaggskeppet i Horizons BQ-serie demonstrerades. BQ-480 är en helautomatisk, högpresterande fyrabackars-limbindare för EVA-hotmelt- eller PUR-bindningar. Den har ett integrerat och automatiskt kalkyleringssytem som snabbar på en variabel bokproduktion och möjliggör formatbyte utan manuella inställningar. Limbindningstillämpningar för olika produktionskoncept var för övrigt något som stod högt i kurs bland deltagarna.

Runt 200 personer var på plats för att knyta nya kontakter och lära sig mer om Horizons produkter.

 

En annan maskin som drog till sig publik var Horizon FoldLiner 7 – det kombinerade systemet av falsmaskin och sadelhäftare speciellt utformat för produktion av sadelhäftade broschyrer direkt från arket. Här syntes även sadelhäftaren och plockmaskinen StitchLiner Mark III som presenterades för första gången på fjolårets Finishing First.

Nya produktlanseringar varvades även med en rad föredrag där den röda tråden i mångt och mycket handlade om individuellt skräddarsydda system. Patrick Piecha från Onlineprinters (diedruckerei.de) berättade om de speciella processerna och dynamiken inom onlinetryck, medan Esben Mols Kabell från LaserTryk  pekade ut de möjligheter som distributionskanaler på nätet innebär för tryckeribranschen. Hans Gut från Hunkeler var på plats för att tala om aktuella trender inom digitaltryck och efterbehandling.

Norbert Wienck, vd på Horizon, var nöjd med årets arrangemang:

– Redan under själva tillställningen fick vi mycket positiv feedback från många deltagare, säger han och tillägger att han även fick möjlighet att bygga på sig ny kunskap kring kunderna.

– Som vd på Horizon kunde jag få förstahandsinformation om våra kunders behov och samla värdefulla idéer för mitt arbete. Grundprincipen för ett partnersamarbete mellan Horizon och våra kunder har därmed åter igen visat sig vara helt rätt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: