En prylbok för nostalgiker

Produktionen av boken Älskade prylar är stor för att hamna i Sverige, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

Hylte Tryck har tryckt boken Älskade prylar åt tryckeriets nya kund – Centrum för näringslivshistoria.

Boken är en nostalgitripp och en hyllning till prylarna som älskats av många de senaste 100 åren. Prylarna är hämtade från detaljhandelskedjan Clas Ohlsons kataloger från 1918 till 2018.

Boken Älskade prylar trycktes i 25 000 exemplar.

Boken är tryckt i offset i totalt 25 000 exemplar, och linnetrådshäftad med hårdband. Inlagan består av 108 sidor, tryckt på 120 grams obestruket papper. Omslaget är tryckt på 115 grams Geltex och 2,5 millimeter kartong. Omslaget har fått en partiell uv-lack för att framhäva en mer exklusiv känsla.

– Centrum för näringslivshistoria är en ny kund för oss. Därför känns det såklart extra roligt att få förtroendet för en sådan gedigen bokproduktion som detta varit. Bokproduktionen är stor för att hamna i Sverige, men med vår stora kapacitet och eget bokbinderi har vi löst det problemfritt, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: