En prylbok för nostalgiker

PUBLICERAD: 15 januari 2018
UPPDATERAD: 15 januari
Produktionen av boken Älskade prylar är stor för att hamna i Sverige, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

Hylte Tryck har tryckt boken Älskade prylar åt tryckeriets nya kund – Centrum för näringslivshistoria.

Boken är en nostalgitripp och en hyllning till prylarna som älskats av många de senaste 100 åren. Prylarna är hämtade från detaljhandelskedjan Clas Ohlsons kataloger från 1918 till 2018.

Boken Älskade prylar trycktes i 25 000 exemplar.

Boken är tryckt i offset i totalt 25 000 exemplar, och linnetrådshäftad med hårdband. Inlagan består av 108 sidor, tryckt på 120 grams obestruket papper. Omslaget är tryckt på 115 grams Geltex och 2,5 millimeter kartong. Omslaget har fått en partiell uv-lack för att framhäva en mer exklusiv känsla.

– Centrum för näringslivshistoria är en ny kund för oss. Därför känns det såklart extra roligt att få förtroendet för en sådan gedigen bokproduktion som detta varit. Bokproduktionen är stor för att hamna i Sverige, men med vår stora kapacitet och eget bokbinderi har vi löst det problemfritt, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

 

 

Läs vidare

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Ambitiösa planer för klassiska tryckpressar

Tack vare ett stort kontaktnät och donationer har Grafikverkstan Godsmagasinet klassisk utrustning av hög kvalitet som går att hyra. Nu planeras en storsatsning för att utveckla verksamheten i Bergslagen och ge utrustningen mer utrymme.
Grafikverkstaden

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2