En prylbok för nostalgiker

Produktionen av boken Älskade prylar är stor för att hamna i Sverige, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

Hylte Tryck har tryckt boken Älskade prylar åt tryckeriets nya kund – Centrum för näringslivshistoria.

Boken är en nostalgitripp och en hyllning till prylarna som älskats av många de senaste 100 åren. Prylarna är hämtade från detaljhandelskedjan Clas Ohlsons kataloger från 1918 till 2018.

Boken Älskade prylar trycktes i 25 000 exemplar.

Boken är tryckt i offset i totalt 25 000 exemplar, och linnetrådshäftad med hårdband. Inlagan består av 108 sidor, tryckt på 120 grams obestruket papper. Omslaget är tryckt på 115 grams Geltex och 2,5 millimeter kartong. Omslaget har fått en partiell uv-lack för att framhäva en mer exklusiv känsla.

– Centrum för näringslivshistoria är en ny kund för oss. Därför känns det såklart extra roligt att få förtroendet för en sådan gedigen bokproduktion som detta varit. Bokproduktionen är stor för att hamna i Sverige, men med vår stora kapacitet och eget bokbinderi har vi löst det problemfritt, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: