Kompakt instegsmodell för textilutskrift

Enligt Ricoh är instegsmodellen Ri 100 användarvänlig och i en rimlig prisklass.

Ricoh fortsätter satsa på att öka möjligheterna för både nya och befintliga företag inom textilindustrin med lanseringen av en ny Direct-Garment (DTG) skrivare, Ricoh Ri 100.

Textilskrivaren Ricoh Ri 100 är framtagen för att hjälpa kreativa entreprenörer som vill börja med textilutskrift. Skrivaren kan användas inom modeindustrin, turism, utbildningsinstitutioner, små och medelstora företag med ett internt skrivcenter, inredningsbutiker, ungdomsföreningar, idrottsföreningar och välgörenhetsfonder. Exempelvis kommer också mindre tryckerier kunna producera jobben internt istället för att skicka dem ut ur huset.

Med Ri 100 är det möjligt att skriva personliga meddelanden direkt på textilier, såsom t-shirts, tygpåsar, örngott och sweatshirts. Maskinen klarar en rad tygmaterial – från 100 procent bomull till blandmaterial med 50 procent bomull.

Enligt Ricoh är Ri 100 användarvänlig och i en rimlig prisklass. Skrivaren använder piezoelektrisk teknik för ett detaljerat fotografiskt tryck med en upplösning på 1200 x 1200 dpi. En intuitiv drivrutin gör att skrivaren stödjer alla plattformar och program. En automatiserad underhållsfunktion garanterar att skrivaren uppdateras, och ytterligare designprogramvara kan användas för att förbättra utskrift av bilder och text.

– Vi är glada för att kunna bygga vidare på framgången med Ri 3000 och Ri 6000 med en kompakt “entry level” -lösning, säger Jan Brændholt, produkt- och affärschef hos Ricoh Danmark och fortsätter:

– Priset och användarvänligheten kommer att attrahera en ny publik inom textilindustrin och göra det möjligt för företagen att utöka sin produktportfölj med full support från det kunniga Ricoh-teamet. Det har aldrig varit lättare att att komma igång med textiltryck än med denna kompletta lösning från Ricoh.

Systemet kan även installeras med en valfri Ricoh Rh 100 Finisher  tar bort behovet av en separat värmepress.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så kan förlagsbranschen bli lönsam

400 internationella förläggare, boktryckare, bokdistributörer och branschinfluencers samlades för att diskutera ämnet intelligent tillväxt. I Canons kundupplevelsecenter lyftes bland annat vikten av datauppgifter fram, och hur bokförläggare kan införa en affärsmodell för print on-demand med digitala utskriftslösningar.

Publicerat av: 

Roland löser banspänning för textil

En åttafärgsskrivare för textil. Och med möjlighet både för direktsublimering och tryck på transferpapper. Lägg till det en prislapp runt 200 000 kronor och vi kan förmoda att det är en 160 centimeter bred storsäljare som Roland DG åstadkommit med sin nya textilskrivare Texart RT-640.

Publicerat av: