Kompakt instegsmodell för textilutskrift

Enligt Ricoh är instegsmodellen Ri 100 användarvänlig och i en rimlig prisklass.

Ricoh fortsätter satsa på att öka möjligheterna för både nya och befintliga företag inom textilindustrin med lanseringen av en ny Direct-Garment (DTG) skrivare, Ricoh Ri 100.

Textilskrivaren Ricoh Ri 100 är framtagen för att hjälpa kreativa entreprenörer som vill börja med textilutskrift. Skrivaren kan användas inom modeindustrin, turism, utbildningsinstitutioner, små och medelstora företag med ett internt skrivcenter, inredningsbutiker, ungdomsföreningar, idrottsföreningar och välgörenhetsfonder. Exempelvis kommer också mindre tryckerier kunna producera jobben internt istället för att skicka dem ut ur huset.

Med Ri 100 är det möjligt att skriva personliga meddelanden direkt på textilier, såsom t-shirts, tygpåsar, örngott och sweatshirts. Maskinen klarar en rad tygmaterial – från 100 procent bomull till blandmaterial med 50 procent bomull.

Enligt Ricoh är Ri 100 användarvänlig och i en rimlig prisklass. Skrivaren använder piezoelektrisk teknik för ett detaljerat fotografiskt tryck med en upplösning på 1200 x 1200 dpi. En intuitiv drivrutin gör att skrivaren stödjer alla plattformar och program. En automatiserad underhållsfunktion garanterar att skrivaren uppdateras, och ytterligare designprogramvara kan användas för att förbättra utskrift av bilder och text.

– Vi är glada för att kunna bygga vidare på framgången med Ri 3000 och Ri 6000 med en kompakt “entry level” -lösning, säger Jan Brændholt, produkt- och affärschef hos Ricoh Danmark och fortsätter:

– Priset och användarvänligheten kommer att attrahera en ny publik inom textilindustrin och göra det möjligt för företagen att utöka sin produktportfölj med full support från det kunniga Ricoh-teamet. Det har aldrig varit lättare att att komma igång med textiltryck än med denna kompletta lösning från Ricoh.

Systemet kan även installeras med en valfri Ricoh Rh 100 Finisher  tar bort behovet av en separat värmepress.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skapar dokument – från rådata till godkänt korrektur

EBI erbjuder lösningar med målet att effektivisera grafisk produktion. Nu lägger de in en högre växel för att automatisera trycksaksproduktioner och förenkla för företag att skapa produktionsklara dokument, hela vägen från kundens datakälla till godkänt korrektur. En intäktskälla som den grafiska branschen har missat, menar Adim Lundin på EBI.

Publicerat av: 

Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: