Kompakt instegsmodell för textilutskrift

PUBLICERAD: 22 januari 2018
UPPDATERAD: 22 januari
Enligt Ricoh är instegsmodellen Ri 100 användarvänlig och i en rimlig prisklass.

Ricoh fortsätter satsa på att öka möjligheterna för både nya och befintliga företag inom textilindustrin med lanseringen av en ny Direct-Garment (DTG) skrivare, Ricoh Ri 100.

Textilskrivaren Ricoh Ri 100 är framtagen för att hjälpa kreativa entreprenörer som vill börja med textilutskrift. Skrivaren kan användas inom modeindustrin, turism, utbildningsinstitutioner, små och medelstora företag med ett internt skrivcenter, inredningsbutiker, ungdomsföreningar, idrottsföreningar och välgörenhetsfonder. Exempelvis kommer också mindre tryckerier kunna producera jobben internt istället för att skicka dem ut ur huset.

Med Ri 100 är det möjligt att skriva personliga meddelanden direkt på textilier, såsom t-shirts, tygpåsar, örngott och sweatshirts. Maskinen klarar en rad tygmaterial – från 100 procent bomull till blandmaterial med 50 procent bomull.

Enligt Ricoh är Ri 100 användarvänlig och i en rimlig prisklass. Skrivaren använder piezoelektrisk teknik för ett detaljerat fotografiskt tryck med en upplösning på 1200 x 1200 dpi. En intuitiv drivrutin gör att skrivaren stödjer alla plattformar och program. En automatiserad underhållsfunktion garanterar att skrivaren uppdateras, och ytterligare designprogramvara kan användas för att förbättra utskrift av bilder och text.

– Vi är glada för att kunna bygga vidare på framgången med Ri 3000 och Ri 6000 med en kompakt ”entry level” -lösning, säger Jan Brændholt, produkt- och affärschef hos Ricoh Danmark och fortsätter:

– Priset och användarvänligheten kommer att attrahera en ny publik inom textilindustrin och göra det möjligt för företagen att utöka sin produktportfölj med full support från det kunniga Ricoh-teamet. Det har aldrig varit lättare att att komma igång med textiltryck än med denna kompletta lösning från Ricoh.

Systemet kan även installeras med en valfri Ricoh Rh 100 Finisher  tar bort behovet av en separat värmepress.

 

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Epson vill ändra spelreglerna för små tillverkare

Under temat 'Precision, kompakt och energibesparande' lanserar Epson sina planer för Drupa. Det finns flera spännande nyheter att se fram emot.
Epson_Drupa

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke