Postnord ger sig in på 3d-marknaden

Stratasys 3d-skrivare ska, enligt Postnord Strålfors vd Ylva Ekborn, tillfredsställa kundernas föränderliga behov.

Genom Postnord Strålfors inköp av Stratasys 3d-skrivare J750 kommer företaget kunna erbjuda additiv tillverkning till sina kunder. 

Med en ny 3d-skrivare vill Postnord ta steget till att skapa on-demand-produkter och distribution av 3d-delar åt kunder i deras logistiknätverk. Tidigare har företaget arbetat med en 2d-skrivare som nu ska kombineras med den nya maskinen för att tillgodose kundernas behov. Skrivaren har både fullfärg och multimaterialfunktion och är enligt tillverkaren ensam om detta på marknaden.

– En del av Postnord Strålfors strategi är att bli kundernas digitaliseringspartner och utforska möjligheterna med disruptiv teknologi. Postnord Strålfors har identifierat additiv tillverkning som ett steg i företagets tjänsteerbjudande för att tillgodose kundernas föränderliga behov, genom att kombinera Postnord Strålfors erfarenhet från 2d-skrivare med nya 3d-tjänster, säger Ylva Ekborn, vd för Postnord Strålfors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *