Agfas Anapurna-serie får instegsmodell

PUBLICERAD: 7 februari 2018
UPPDATERAD: 7 februari
Den nya storformatsskrivaren i Anapurna-serien heter H1650i LED och är en mindre version av Anapurna H2050i led.

Agfa breddar sin Anapurna-serie med ytterligare en storformatsskrivare. En något mindre version än föregångaren Anapurna H2050i LED, men med liknande funktioner.

Det som skiljer den nya storformatsskrivaren från Anapurna H2050i LED är framför allt att den är mindre. Annars kan den likt sin föregångare, skriva ut på olika typer av medier – rigida och flexibla material med hjälp av LED-härdning. Den nya storformatskrivaren från Agfa Graphics är speciellt anpassad för att skriva ut sign- och displayprodukter. Maskinen har ett utskriftsformat på 1,65 meter som med en inbyggd funtion kan skriva ut i flera lager. Enligt Agfas produktchef Philip Van der Auwera så designades den nya storformatsskrivaren för att vara en mångsidig instegsmodell och ett kvalitativt alternativ för tryckerier:

– Även om den är mindre, är den utrustad med funktioner som normalt är reserverade för mer avancerade skrivare; automatisk inställning av skrivhuvudets höjd, funktioner som förhindrar att skrivaren kraschar samt en antistatisk balk.

Skrivaren kommer att visas publikt för första gången under mässan C! Print i Lyon, Frankrike, 6-8 februari.

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper