Agfas Anapurna-serie får instegsmodell

PUBLICERAD: 7 februari 2018
UPPDATERAD: 7 februari
Den nya storformatsskrivaren i Anapurna-serien heter H1650i LED och är en mindre version av Anapurna H2050i led.

Agfa breddar sin Anapurna-serie med ytterligare en storformatsskrivare. En något mindre version än föregångaren Anapurna H2050i LED, men med liknande funktioner.

Det som skiljer den nya storformatsskrivaren från Anapurna H2050i LED är framför allt att den är mindre. Annars kan den likt sin föregångare, skriva ut på olika typer av medier – rigida och flexibla material med hjälp av LED-härdning. Den nya storformatskrivaren från Agfa Graphics är speciellt anpassad för att skriva ut sign- och displayprodukter. Maskinen har ett utskriftsformat på 1,65 meter som med en inbyggd funtion kan skriva ut i flera lager. Enligt Agfas produktchef Philip Van der Auwera så designades den nya storformatsskrivaren för att vara en mångsidig instegsmodell och ett kvalitativt alternativ för tryckerier:

– Även om den är mindre, är den utrustad med funktioner som normalt är reserverade för mer avancerade skrivare; automatisk inställning av skrivhuvudets höjd, funktioner som förhindrar att skrivaren kraschar samt en antistatisk balk.

Skrivaren kommer att visas publikt för första gången under mässan C! Print i Lyon, Frankrike, 6-8 februari.

 

 

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5