Populära materialstorlekar i fokus när Summa släpper ny modell

PUBLICERAD: 7 mars 2018
UPPDATERAD: 7 mars
Summa har utvecklat ett nytt skärbord, F1832, där arbetsytans storlek ska vara synonym med många populära materialstorlekar. På bilden ses F2630 som också ingår i företagets F-serie.

Summa lanserar en ny storlek bland sina skärbordssystem i F-serien. Bordet är framtaget för att köra med vanligt förekommande materialstorlekar inom skylttillverkning, textilindustrin och den digitala tryckindustrin.

F-serien med planskärmaskiner från Summa utökas med en ny modell. Med bordet, F1832, tar tillverkaren sikte på att möta kundernas krav på skärbordssystem som är anpassade för vanliga och populära materialstorlekar.

Bordets arbetsyta är 184 x 320 centimeter, vilket är passande för typiska material som rullar med 150 centimeter bredd eller kartong i storlek 152 x 304. Summa hoppas vidare att deras närvaro inom textilindustrin kommer stärkas då bordets roterande verktyg kan skära i vanligt textilmaterial, med en bredd på 183 centimeter. En rad funktioner och tillval till skärsystemet ska ytterligare höja produktionskapaciteten för jobb inom skylttillverkning, textilindustrin och den digitala tryckindustrin. Det handlar om tilläggsfunktioner som materialmatningssystem, ADC, tandemkörning och kamerasystem.

På Fespa-mässan i Berlin, 15-18 maj, kommer det nya skärsystemet F1832 visas i drift.

 

Läs vidare

Fogra släpper färgstandard för textiltryck

Digitalt textiltryck omfattar ett antal olika marknadssegment, som främst skiljer sig åt i fråga om tillämpning, val av naturliga eller syntetiska textilier och motsvarande färgkategorier för bläckstråleskrivare.
fogra-forschung-Textil

Höstmöte med hett och kyligt studiebesök

Två företagsbesök stod på agendan när Fespa Sweden i oktober bjöd in till sitt sedvanliga höstmöte. Den här gången gick färden till Göteborg.
Fespa höstmöte 2

Wasa Grafiska går igång på krångliga trycksaker

Ett arkmatat skärbord har tagit plats hos familjeföretaget Wasa Grafiska i Bromma. Nu ser tryckeriet möjligheter att kapa flaskhalsar och kunna göra fler jobb i eget hus.
Wasa Grafiska

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil