Skrivare med tolv färger trycker djupt på textil

PUBLICERAD: 19 april 2018
UPPDATERAD: 19 april
EFI showade med sin nya textilskrivare EFI Reggiani COLORS på textilmässan ITM i Istanbul.

EFI lanserar en textilskrivare med tolv färger som enligt företaget trycker med en bättre penetration i tyget.

– Ett genombrott för textilproducenter, säger Adele Genoni på EFI. 

Den digitala maskinen EFI Reggiani COLORS visades för första gången upp på textilmässan ITM i Istanbul som pågick 14 till 17 april. Enligt EFI erbjuder textilskrivaren en unik bildkonfiguration som ger konkurrensfördelar. Den skriver ut 560 kvadratmeter i timmen och ger ett utökat färgomfång och färgdjup samt ökad tryckpenetration i tyget. Maskinen är utrustad med ett cirkulerande system med kontinuerlig bläckteknik och ska kunna hantera nästan alla typer av bläckkonfigurationer. Det innefattar  användning av specialbläck och bläck med olika kemiska sammansättningar för exempelvis speciella behandlingar  – allt i utskriftsbredderna 180, 240 och 340 millimeter.

Textilskrivaren är den fjärde maskinen som företaget lanserar på mindre än ett år. Adele Genoni, vice president och general manager på EFI, säger i ett pressmeddelande att skrivarens kvaliteter är ett genombrott för textilproducenter och erbjuder upp till tolv färger som kan skrivas ut i rad.

– Denna makalösa nya digitala skrivare ger ny kreativitet till branschen med en explosion av färg. Och tillsammans med hela portföljen av avancerade EFI Reggiani-lösningar inom textilproduktion så hjälper det våra kunder att nå nya nivåer inom hållbarhet, effektivitet och lönsamhet.

 

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm