Marabu sätter färg på Fespa

PUBLICERAD: 23 april 2018
UPPDATERAD: 23 april

Marabu presenterar sin portfölj av färger och många lösningar för screen- tampo- och digitaltryck på Fespa-mässan i maj.

En livsmedelsförpackning har många funktioner, bland annat måste designen vara tilltalande för konsumenten för att uppmuntra köp, men framförallt måste förpackningen skydda produkten. Säkerheten är också viktig så inte farliga ämnen överförs från förpackningsmaterialet till mat, genom migrering. Marabu kommer inom detta område visa sin nya färgserie UltraPack UVFP-färgserie, godkänd av certifieringsinstitutet SQTS (Swiss Quality Testing Services), för användning till livsmedelsförpackningar av PE- och PP-plaster som är känsliga för just migrering. Enligt Marabu säkerställer UVFP-färgen snabb torkning och höga tryckhastigheter.

Dessutom lanseras två färgserier för olika glasapplikationer. Komponentfärgen Mara Tech MGO ska inte bara vara lämplig för screen- och tampotryck på glas, utan även för metaller där högt kemiskt motstånd är avgörande. Enkomponentsfärgen innehåller silikon, lämplig för olika ytor, till exempel behållare och planglas. Enligt färgtillverkaren ska den ge tillförlitliga utskriftsprocesser på känsliga produkter som nappflaskor, dricksglas och medicinska tillbehör. Marabu kommer också att visa sin tvåkomponentfärg Mara Glass MGLA. Den här färgen är avsedd för planglas – smartphones, kontrollpaneler och olika typer av utomhusytor.

Marabu visar screentrycksfärger anpassade för frontpaneler på exempelvis disk- och tvättmaskiner.

Nya speciella färger för att dekorera frontpaneler kommer också finnas till beskådan i färgtillverkarens mässmonter. Utbudet med frontpaneler och integrerade displayskärmar på vitvaror ses som oftast i dag. Marabus serie Mara Panel MPA består av screentrycksfärger i svart och vitt som ska säkra trycket på sådana frontpaneler av akrylglas och polykarbonat. Enligt färgtillverkaren har serien testats och visats ha hög elektrisk resistans för att undvika störningar i hushållsapparaternas funktionalitet. Färgserien har också visat sig stå motståndskraftig mot vattenånga och vanliga tvättmedel.

Marabu har nyheter inom uv- och led-härdande digitalfärger för storformat.

Vidare får mässbesökarna veta mer om Marabus nyheter inom uv-härdade digitala färger som är kompatibla med alla vanliga skrivhuvuden – Ultra Jet DUV-A framtagen speciellt för storformat och Ultra Jet DUV-C för direkttryck på glas eller PET. För Océ Arizona finns också Ultra Jet DUV-GR och Ultra Ultra DLE-A med led-härdning. I utbudet syns också en ny speciell färg för displayprodukter som fungerar både inomhus och utomhus. Färgegenskaperna ger enligt Marabu en jämn yta och har ett brett färgomfång.

Marabu ser även stor potential med vattenbaserade färger för digital utskrift, något de menar  har större efterfrågan än någonsin med fokus på produkter som kommer i kontakt med hud eller mat. Marabu har tagit fram vattenbaserade digitala färger för bland annat livsmedelsförpackningar, kartong, leksaker och tapeter.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper