Marabu sätter färg på Fespa

Marabu presenterar sin portfölj av färger och många lösningar för screen- tampo- och digitaltryck på Fespa-mässan i maj.

En livsmedelsförpackning har många funktioner, bland annat måste designen vara tilltalande för konsumenten för att uppmuntra köp, men framförallt måste förpackningen skydda produkten. Säkerheten är också viktig så inte farliga ämnen överförs från förpackningsmaterialet till mat, genom migrering. Marabu kommer inom detta område visa sin nya färgserie UltraPack UVFP-färgserie, godkänd av certifieringsinstitutet SQTS (Swiss Quality Testing Services), för användning till livsmedelsförpackningar av PE- och PP-plaster som är känsliga för just migrering. Enligt Marabu säkerställer UVFP-färgen snabb torkning och höga tryckhastigheter.

Dessutom lanseras två färgserier för olika glasapplikationer. Komponentfärgen Mara Tech MGO ska inte bara vara lämplig för screen- och tampotryck på glas, utan även för metaller där högt kemiskt motstånd är avgörande. Enkomponentsfärgen innehåller silikon, lämplig för olika ytor, till exempel behållare och planglas. Enligt färgtillverkaren ska den ge tillförlitliga utskriftsprocesser på känsliga produkter som nappflaskor, dricksglas och medicinska tillbehör. Marabu kommer också att visa sin tvåkomponentfärg Mara Glass MGLA. Den här färgen är avsedd för planglas – smartphones, kontrollpaneler och olika typer av utomhusytor.

Marabu visar screentrycksfärger anpassade för frontpaneler på exempelvis disk- och tvättmaskiner.

Nya speciella färger för att dekorera frontpaneler kommer också finnas till beskådan i färgtillverkarens mässmonter. Utbudet med frontpaneler och integrerade displayskärmar på vitvaror ses som oftast i dag. Marabus serie Mara Panel MPA består av screentrycksfärger i svart och vitt som ska säkra trycket på sådana frontpaneler av akrylglas och polykarbonat. Enligt färgtillverkaren har serien testats och visats ha hög elektrisk resistans för att undvika störningar i hushållsapparaternas funktionalitet. Färgserien har också visat sig stå motståndskraftig mot vattenånga och vanliga tvättmedel.

Marabu har nyheter inom uv- och led-härdande digitalfärger för storformat.

Vidare får mässbesökarna veta mer om Marabus nyheter inom uv-härdade digitala färger som är kompatibla med alla vanliga skrivhuvuden – Ultra Jet DUV-A framtagen speciellt för storformat och Ultra Jet DUV-C för direkttryck på glas eller PET. För Océ Arizona finns också Ultra Jet DUV-GR och Ultra Ultra DLE-A med led-härdning. I utbudet syns också en ny speciell färg för displayprodukter som fungerar både inomhus och utomhus. Färgegenskaperna ger enligt Marabu en jämn yta och har ett brett färgomfång.

Marabu ser även stor potential med vattenbaserade färger för digital utskrift, något de menar  har större efterfrågan än någonsin med fokus på produkter som kommer i kontakt med hud eller mat. Marabu har tagit fram vattenbaserade digitala färger för bland annat livsmedelsförpackningar, kartong, leksaker och tapeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


90 kvm i timmen – Mimaki går in i helt nytt segment

Från att tidigare ha erbjudit en produktionshastighet på 25 kvadratmeter i timmen så taggar Mimaki upp rejält. Nya flatbädds uv-led skrivaren JFX600 gör 90 säljbara kvadratmetrar i timmen på den 2,5 x 1,3 meter stora bordet. Och detta med en upplösning på 1200 dpi. – Vi byter målgrupp. Vi får helt nya konkurrenter, säger produktchef […]

Publicerat av: 

De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: