Fotbollströjor produceras på Fespa

Fotbolls- VM hägrar. Med det i åtanke kommer en grupp maskintillverkare värma upp genom att visa ett fullständigt produktionsflöde för produktion av fotbollströjor under Fespamässan 15-18 maj.

Från design och tryck till efterbehandling av fotbollströjor visas i SportsFactory-montern på Fespamässan i Berlin 15-18 maj.

SportsFactory är namnet på den 250 kvadratmeter stora Fespamontern där det ska produceras personaliserade fotbollströjor. En läglig upptakt till sommarens fotbollsfest när det vankas VM i Ryssland. I tröjfabriken tillika produktionsanläggningen presenteras maskiner från Caldera, MS Printing Solutions, JK Group, Monti Antonio och Zund. Dover Digital Printing står för sponsringen till initiativet med sporttemat, säger Sébastien Hanssens, vice marknadsföringschef för Dover Digital Printing:

– Tanken är att låta besökare få uppleva hela produktionsprocessen, säger han och fortsätter med att förklara flödet.

– Det kommer att börja med den initiala designen av en tröja som följs upp med hela processen, att skriva ut, skära och sy, till framväxten av en produkt redo för leverans.

Fotbollströjorna kommer att skrivas ut på en JP4 digital printer från MS printing solutions, och med Kiian-bläck från JK Group. JP4-maskinen har åtta skrivhuvuden. Med enbart CMYK-färgerna uppgår produktionshastigheten i skrivaren till 180 kvadratmeter i timmen. När utskriften är klar väntar en kalandermaskin från Monti Antonio som sedan följs upp av ett skärbord från Zünd. Hela kedjan styrs med Calderas mjukvaror: web-to-print-lösning, prepress och rippning. Även Calderas arbetsflödeslösning StreamLive kommer demonstreras som används för att spåra jobben, hålla koll på produktionen samt ge en rad statistikdata om processerna – exempelvis bläck- och materialförbrukning samt tidschemat för utskrifterna.

I anslutning till produktionen utlovas även en sportbar för besökarna som tagits fram med hjälp av digital tryckteknik samt en popup-butik som visar digitaltryckta sportkit och andra grafiska produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *