Svagare orderingång för skyltföretag

PUBLICERAD: 2 maj 2018
UPPDATERAD: 2 maj

Skylt- och dekortillverkaren Systemtext tappade i försäljning i senaste bokslutet. Företaget som erbjuder inomhus- och utomhuslösningar för visuell kommunikation finns representerade i Sverige med försäljningskontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Under räkenskapsåret 2017 omsatte företaget 113,6 miljoner kronor. En minskning med 10,6 procent jämfört med året innan då företaget omsatte 127,1 miljoner kronor. I årsredovisningen förklaras den minskade försäljningen med att en av företagets större kunder valde att göra omprioriteringar i sina investeringsplaner. Årets präglades även av ett fortsatt arbete med företagets webbshop och kringliggande system. Detta, samt den lägre omsättningen pekas ut som bidragande orsaker till det sämre resultatet. Rörelseresultatet för 2016, 3,8 miljoner kronor, dalade till 236 000 kronor. Årets resultat efter skatt hamnade strax över nollan.

Systemtext initierade under 2017 ett utvecklingsarbete för att ta fram produkter och kampanjer som riktar sig mot dagligvaruhandeln. Ett segment där företaget ser stor potential tillsammans med det pågående affärsområdet inom arbetsmiljöskyltar.

Kristian Dahlström, vd sedan fyra år tillbaka valde under 2017 att kliva av posten. Ny vd sedan januari i år är Håkan Zaar.

 

 

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5