Holmbergs kritar på avtal med universitet

Fredrik Nilsson, produktionschef, står vid Holmbergs digitala boklina som kommer producera mycket material till Malmö universitet.

Malmötryckeriet Holmbergs har länge samarbetat med Malmö Högskola. Högskolan som i år officiellt blev universitet tecknar nu nytt avtal med tryckeriet som kommer vara ett stöd för hela arbetsprocessen.

Att högskolan från och med 1 januari i år tituleras universitet kommer ge ytterligare ringar på vattnet med fler studenter och forskare som kommer studera och arbeta, anser tryckeriet.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med Malmö Universitet för att tillsammans skapa framtidens publikationer säger Pontus Erlandsson, försäljningschef för Holmbergs bokproduktion, om det nya avtalet med universitetet.

Det nya avtalet som tecknats innebär att Holmbergs skall erbjuda stöd för hela arbetsprocessen. Från beställarens offertförfrågan på både trycksaker och e-publiceringsbart material. Det innefattar arbete med grafiskt formgivning, layout och formatering. Holmbergs ansvarar även för alla efterbeställningar. Produktionen kommer ske i tryckeriets digitala boklina. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de har satsat på automationsprocesser och print-on-demand, istället för stora upplagor, vilket ger förlag, universitet och högskolor att producera smalare och mer specialinriktade titlar. Det gör att kunderna slipper binda upp kapital i böcker som ligger i lager, enligt Holmbergs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *