Holmbergs kritar på avtal med universitet

PUBLICERAD: 4 juni 2018
UPPDATERAD: 4 juni
Fredrik Nilsson, produktionschef, står vid Holmbergs digitala boklina som kommer producera mycket material till Malmö universitet.

Malmötryckeriet Holmbergs har länge samarbetat med Malmö Högskola. Högskolan som i år officiellt blev universitet tecknar nu nytt avtal med tryckeriet som kommer vara ett stöd för hela arbetsprocessen.

Att högskolan från och med 1 januari i år tituleras universitet kommer ge ytterligare ringar på vattnet med fler studenter och forskare som kommer studera och arbeta, anser tryckeriet.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med Malmö Universitet för att tillsammans skapa framtidens publikationer säger Pontus Erlandsson, försäljningschef för Holmbergs bokproduktion, om det nya avtalet med universitetet.

Det nya avtalet som tecknats innebär att Holmbergs skall erbjuda stöd för hela arbetsprocessen. Från beställarens offertförfrågan på både trycksaker och e-publiceringsbart material. Det innefattar arbete med grafiskt formgivning, layout och formatering. Holmbergs ansvarar även för alla efterbeställningar. Produktionen kommer ske i tryckeriets digitala boklina. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de har satsat på automationsprocesser och print-on-demand, istället för stora upplagor, vilket ger förlag, universitet och högskolor att producera smalare och mer specialinriktade titlar. Det gör att kunderna slipper binda upp kapital i böcker som ligger i lager, enligt Holmbergs.

Läs vidare

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper