Holmbergs kritar på avtal med universitet

Fredrik Nilsson, produktionschef, står vid Holmbergs digitala boklina som kommer producera mycket material till Malmö universitet.

Malmötryckeriet Holmbergs har länge samarbetat med Malmö Högskola. Högskolan som i år officiellt blev universitet tecknar nu nytt avtal med tryckeriet som kommer vara ett stöd för hela arbetsprocessen.

Att högskolan från och med 1 januari i år tituleras universitet kommer ge ytterligare ringar på vattnet med fler studenter och forskare som kommer studera och arbeta, anser tryckeriet.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med Malmö Universitet för att tillsammans skapa framtidens publikationer säger Pontus Erlandsson, försäljningschef för Holmbergs bokproduktion, om det nya avtalet med universitetet.

Det nya avtalet som tecknats innebär att Holmbergs skall erbjuda stöd för hela arbetsprocessen. Från beställarens offertförfrågan på både trycksaker och e-publiceringsbart material. Det innefattar arbete med grafiskt formgivning, layout och formatering. Holmbergs ansvarar även för alla efterbeställningar. Produktionen kommer ske i tryckeriets digitala boklina. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de har satsat på automationsprocesser och print-on-demand, istället för stora upplagor, vilket ger förlag, universitet och högskolor att producera smalare och mer specialinriktade titlar. Det gör att kunderna slipper binda upp kapital i böcker som ligger i lager, enligt Holmbergs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Riktigt lyxiga småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: