Swissqprint ändrar i mekaniken

Nya rullfunktionen Spreading roller ska ge bättre precision i trycket och färre driftstopp, enligt Swissqprint.

Swissqprint introducerar en ny optimerad rulle-till-rulle-funktion som bättre ska mata fram materialen på bordet vilket leder till bättre utskrifter och färre driftstopp.

Den nya rullfunktionen som går under namnet Spreading roller kan implementeras i alla Swissqprints befintliga storformatskrivare med bläckstråleteknik på marknaden. De senaste led-modellerna har den som standard. Den optimerade rulle-till-rulle-funktionen ersätter de äldre styrrullarna. Sneda borstar släpper ut materialet innan det når bordet. Dessa borstar är gjorda av kolfiber, vilket innebär att de minskar statisk elektricitet på materialet. Fördelarna är enligt tillverkaren att de nya mekaniska delarna bättre matar fram materialet och håller det sträckt helt platt på bordet. Det ska bidra till en mer exakt dropposition, färre maskinstopp samt ett bättre utskriftsresultat på känsliga rullmaterial.

Spreading roller kommer även med ett nytt reglage. Den innefattar tre olika lägen för att justera spänningen i materialet. Justeringen görs manuellt – inga verktyg behövs.

Nize equipment är distributör för Swissqprint i Norden.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: