Swissqprint ändrar i mekaniken

Nya rullfunktionen Spreading roller ska ge bättre precision i trycket och färre driftstopp, enligt Swissqprint.

Swissqprint introducerar en ny optimerad rulle-till-rulle-funktion som bättre ska mata fram materialen på bordet vilket leder till bättre utskrifter och färre driftstopp.

Den nya rullfunktionen som går under namnet Spreading roller kan implementeras i alla Swissqprints befintliga storformatskrivare med bläckstråleteknik på marknaden. De senaste led-modellerna har den som standard. Den optimerade rulle-till-rulle-funktionen ersätter de äldre styrrullarna. Sneda borstar släpper ut materialet innan det når bordet. Dessa borstar är gjorda av kolfiber, vilket innebär att de minskar statisk elektricitet på materialet. Fördelarna är enligt tillverkaren att de nya mekaniska delarna bättre matar fram materialet och håller det sträckt helt platt på bordet. Det ska bidra till en mer exakt dropposition, färre maskinstopp samt ett bättre utskriftsresultat på känsliga rullmaterial.

Spreading roller kommer även med ett nytt reglage. Den innefattar tre olika lägen för att justera spänningen i materialet. Justeringen görs manuellt – inga verktyg behövs.

Nize equipment är distributör för Swissqprint i Norden.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Riktigt lyxiga småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: