Storformatstryckeri får dansk ägare

PUBLICERAD: 19 juni 2018
UPPDATERAD: 19 juni
– Kunderna vill köpa hela lösningar och inte bara trycksaker och här passar GigantPrint in perfekt, säger Sören Henriksen, vd för Stibo Complete.

Danska Stibo Complete stärker upp ytterligare i Sverige med Gigantprint. Storformatstryckeriet har stor utvecklingspotential, enligt vd:n Sören Henriksen.

– Vi utökar vår grafiska verksamhet från att primärt vara en stor industriell spelare till att bli en grafisk supermarknad.

I februari meddelade Stibo att de kasserar alla företagsnamn i koncernen. Istället fick alla verksamheter i bolaget samma identitet utåt – nämligen Stibo Complete. I dag har företaget 450 anställda i fyra länder. I Sverige köpte man bland annat Sörmlands Grafiska i Katrineholm medan huvudtryckeriet numera ligger i Horsens, en halvtimme söder om Århus på Jylland. I Skandinavien är de det helt dominerande heatsettryckeriet, även om namnet Stibo Complete ska illustrera att de även har grafisk formgivning, arktryck och digitaltryck i sitt erbjudande.

Nu är en ny affär klar. Stibo Complete förvärvar storformatstryckeriet Gigantprint i Norrköping som producerar material för butiker, event och utomhusexponering. Det handlar om så kallade Point of Sales-lösningar till kunder i Skandinavien. Sören Henriksen, vd för Stibo Complete motiverar förvärvet med att Gigantprint, som har 75 anställda och omsätter 140 miljoner kronor, är en spännande verksamhet med stor utvecklingspotential.

– Köpet av Gigantprint är en markering av ett viktigt strategiskt steg i expanderingen av vårt verksamhetsområde. Vi utökar vår grafiska verksamhet från att primärt vara en stor industriell spelare till att bli en grafisk supermarknad. På så sätt uppfyller vi kundernas behov av one-stop- shopping.

– Med köpet stärks vår position avsevärt i Sverige där vi för två år sedan köpte Sörmlands Grafiska. Gigantprint passar perfekt in i våra tillväxtplaner.

Ledningen och samtliga medarbetare på Gigantprint kommer fortsätta sn verksamhet likt tidigare. Esa Mäntynen, vd för Gigantprint säger att de inte kunde önska sig en starkare ägare inför framtiden:

– Det är en väldigt fin matchning, eftersom våra verksamhetsområden och kunder kompletterar varandra på bästa sätt. Med Stibo Complete som ägare går våra expansionsplaner i Skandinavien snabbare. Marknaden för Point of Sales-lösningar växer starkt och vi kommer att arbeta målinriktat med att upprätthålla vår ledande position med hjälp av löpande investeringar.

– Vi har funnits i tryckeribranschen i över 200 år och kommer att finnas kvar de kommande 200 åren. Därför deltar vi aktivt i konsolideringen av den grafiska bran- schen, som präglas av överkapacitet och hård priskonkurrens. Kunderna vill köpa hela lösningar och inte bara trycksaker och här passar Gigantprint in perfekt, säger Sören Henriksen.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper